JO 2016: Apă cu fecale umane la Rio. Atleţii, sfătuiţi să închidă ochii şi gura

JO 2016: Apă cu fecale umane la Rio. Atleţii, sfătuiţi să închidă ochii şi gura

Avertisment şocant primit de atleţii care vor concura la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Înotătorii, caiaciştii şi navigatorii au fost sfătuiţi să îşi ţină gurile închise, la propriu, altfel riscă să se îmbolnăvească grav. Golful Guanabara, în care vor fi organizate competiţiile pe apă, este poluat cu excremente umane şi plin de bacterii rezistente la medicamente.

Un medic brazilian le-a transmis sportivilor de la Olimpiadă care vor lua parte la probele din Golful Guanabara să îşi închidă ochii şi gura. Un lucru aproape imposibil pentru înotători şi destul de greu de pus în practică de navigatori, caiacişti şi canoişti.

Medicul spune: „Ideea este ca atleţii să aibă un contact minim cu apa. Din păcate, aşa stau lucrurile".

Sfatul pentru sportivi vine după ce autorităţile braziliene au eşuat în tentativa de a ecologiza apele. Cercetătorii au descoperit că multe din plajele din Rio de Janeiro au fost de mult timp contaminate cu fecale umane, gunoi menajer şi bucăţi de cadavre umane şi animale. Iar apa din Golf conţine viruşi şi bacterii rezistente la medicamente care pot provoca diaree, vărsături sau probleme mai grave.

„S-au făcut foarte puţine lucruri pentru a rezolva situaţia, iar măsurile care s-au luat nu au fost puse în practică aşa cum ne-am fi dorit noi", spune o sportivă braziliană.

Situaţia este confirmată de Dorin Chioţea, trimisul special al Realitatea TV la Rio de Janeiro.

Realizatorul Realitatea TV a precizat: Problema e chiar mai gravă de atât. Până şi apa din apropierea satului olimpic, din jurul bazelor de antrenament, din jurul centrelor media este la fel de infestată. Mirosul este unul de canal, insuportabil.

Acestea nu sunt singurele probleme care ameninţă buna desfăşurare a Jocurilor Olimpice. Mulţi sportivi au renunţat să participe la competiţie din cauza riscului de infecţie cu virusul Zika. Pe de altă parte, şeful satului olimpic a fost concediat după ce multe delegaţii s-au plâns de faptul că apartamentele nu pot fi locuite. Multe camere sunt pline de găuri în podea, prin tavan curge apa, toaletele sunt înfundate iar firele electrice ies din pereţi.

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

300 de locuri sunt puse la dispoziția tinerilor de Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.