FCBT | Contre între Iftime şi Popovici

FCBT | Contre între Iftime şi Popovici

Dialogul de la distanţă dintre Cristian Popovici, antrenorul principal al FC Botoşani, şi Valeriu Iftime, finanţatorul echipei, pe tema campaniei de achiziţii din iarnă a continuat şi după jocul cu Săgeata Năvodari.

Având în vedere că în iarnă Cristian Popovici declara că nu va transfera "rezerve", el a explicat după jocul cu Năvodariul de ce doar un singur fotbalist din cei veniţi, respectiv Clement Pălimaru, a fost titular, iar ceilalţi au stat pe banca de rezervă sau în tribună. "Când vrei să aduci jucători care să ajute echipa, nu transferi rezerve. Noi am luat cam ce am apucat liberi de contract. Este diferenţă! Am luat să întregim lotul, am luat jucători care erau practic fără echipă şi care, din păcate, nu au reuşit să se impună. E uşor să spui «hai să aducem jucători», dar de unde? Pot să iau de la Săgeata? Nu pot! Pot lua în schimb de la echipele care retrogradează, liberi de contract şi cu bani puţini, sau dacă mai găsesc eu vreun jucător liber pe undeva. Încercăm cu jucători ieftini să facem cât mai mult", a susţinut tehnicianul.

Tehnicianul, criticat de Valeriu Iftime

Finanţatorul FC Botoşani îl consideră în schimb pe Popovici singurul vinovat pentru campania de achiziţii dezastruoasă. "Mi-e ciudă pentru că l-am întrebat de nenumărate ori dacă mai are nevoie de vreun jucător şi el mi-a spus mereu că se descurcă cu ce are şi că e mulţumit de lot. Ba mai mult, nici nu se opunea unei eventuale plecări a lui Răzvan Tincu. A spus că poate să se ducă la Iaşi că el se descurcă cu David acolo. Păi, dacă mai pleca şi Tincu, acum eram pe la retrogradare. Ce am adus noi în ultimii doi ani? În vara aceasta e clar că trebuie să fim mult mai atenţi la transferuri", a menţionat Valeriu Iftime.

Oficialul botoşănean a ţinut să-i dea replica antrenorului şi în privinţa declaraţiilor pe care acesta le-a făcut în legătură cu situaţia lui Ionuţ Matei, tehnicianul afirmând că Timişoara l-ar fi lăsat pe atacant în continuare să joace la FC Botoşani în schimbul sumei de 50.000 de euro. "Am fost dispus în iarnă să-i dau lui Ionuţ Matei 20.000-30.000 de euro, sau cât ar fi pierdut el dacă nu pleca la Poli şi ar fi rămas la noi, în afară de contractul pe care îl avea. Acum am înţeles că i-a diminuat contractul cu 50% şi tot el a pierdut. În plus s-a şi mai îngrăşat pentru că nu joacă decât la Divizia C, însă, chiar şi aşa, l-aş vrea înapoi în orice secundă pentru că mi-a demonstrat că e fotbalist. Eu ştiind că Popovici e prieten cu Chivorchian, am crezut că la o discuţie, Popovici îi va spune că are nevoie de Matei şi că va face totul pentru a-l convinge să i-l lase", a dezvăluit finanţatorul botoşănean.

Situaţia jucătorilor transferaţi, incertă

Situaţia jucătorilor transferaţi în iarnă la FC Botoşani este incertă. Cristian Popovici a recunoscut că în acest moment nu ştie dacă aceştia vor evolua şi din vară la gruparea locală. "Pot rămâne toţi sau niciunul. Au clauze doar până în vară, vedem ce va fi. Depinde foarte mult şi ce jucători vrem noi să aducem, dacă avem de unde aduce. Am vorbit cu domnul Cornel Şfaiţer, şi încercăm, căutăm soluţii, dar depinde de forţa financiară pe care o avem. Jucători valoroşi nu vin fără 1.500-2.000 de euro pe lună. Depinde de foarte multe lucruri. Noi am pus ochii pe câţiva jucători, acum vedem dacă îi şi putem aduce", a specificat antrenorul.

El a dezvăluit că după data de 15 mai la pregătirile echipei ar trebui să ajungă cinci-şase jucători străini. "Aşa este vorba, aşa a discutat Cornel Şfaiţer cu cineva. Sper să reuşim să oprim vreo doi-trei, asta în cazul în care sunt soluţii bune pentru noi", a adăugat principalul botoşănean.

Transferuri efectuate în iarnă

Plecări

Ionuţ Matei - Politehnica Timişoara (Liga I)

Alexandru Ţigănaşu - Astra Ploieşti (Liga I)

Bogdan Ghiceanu - ACSM "U" Poli Iaşi (Liga II)

Liviu Manuel Afloarei - Luceafărul Mihai Eminescu (Liga a III-a)

Veniri

Daniel David - fundaş (liber de contract)

Clement Pălimaru - atacant (liber de contract)

Dragoş Patrichi - atacant (liber de contract)

Adrian Tache - fundaş (liber de contract)

Sebastian Ursachi - fundaş (AS Roma - Liga IV)

Mihai Listaru - portar (AS Roma - Liga IV)

Filip Lăzăreanu - portar (liber de contract)

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

LPS BOTOȘANI - Campioni naționali de juniori U20 la Campionatul Național de Semimaraton

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.