FC Botoșani a învins la scor echipa ieșeană. 4-0 după două eliminări

FC Botoșani a învins la scor echipa ieșeană. 4-0 după două eliminări

FC Bototoșani a reușit să se impună în derby-ul moldovei disputat pe Stadionul Municipal din Botoșani împotriva rivalilor de la Politehnica Iași. 

Partida, care a contat pentru etapa a doua a Ligii 1 a fost disputată în condiții improprii, la o temperatură de peste 34 de grade celsius, fapt care și-a pus din plin amprenta pe evoluția celor două echipe care au alternat perioadele de joc cu perioadele de acalmie, asta în ciuda faptului că centralul Marcel Bîrsan a oferit câte două pauze de hidratare pe repriză.

Meciul a început furtunos, echipa gazdă dominând categoric primele 20 de minute, perioadă în care a lipsit în totalitate inspirația la finalizare, fapt concretizat prin ratarea a nu mai putin de 4 ocazii clare de gol prin Câmpanu(min.6), Dugandzic(min.9) și Roman (min.7 și min.16) care se întrec în ratări și nu reușesc să-l invingă pe tânărul internațional din poarta ieșeană. Echipa oaspete reintră în joc, care s-a disputat până la pauză sub semnul echilibrului, singura situație notabilă petrecându-se în minutul 26, atunci când șutul lui Cristea din careu este respins de Papp la Platini al cărui șut din coltul careului mic este blocat de Holzmann.

Repriza a doua începe cu un joc desfășurat preponderent la mijlocul terenului, echilibru din care se iese abia în minutul 54, atunci când mijlocașul ieșean De Iriondo vede al doilea cartonaș galben, după ce, cu 5 minute mai devreme fusese avertizat de centralul Bîrsan. Primul gol al meciului vine târziu, abia la mijlocul reprizei atunci cand Ofosu, venit din poziție clară de offside, intră la un-doi cu Hamidou Keyta în zonă centrală, actiune finalizată de jucătorul francez cu un șut din prima, cu latul, la colțul lung. Minutul 68 și tabela se modifică: 1-0. 

După doar 4 minute se restabilește egalitatea numerică pe teren, Johnatan Rodriguez este trimis și el la cabine după un fault la mijlocul terenului care i-a adus al doilea galben. Botoșani nu acuză insă șocul eliminării, domină copios finalul de meci și înscrie de nu mai puțin de trei ori. Mai întâi iese la rampă în minutul 83 francezul Keyta care are o incursiune pe partea stângă, driblează un adversar, pasează în careu lui Dugandzic care preia și inscrie la colțul lung dintre doi apărători adverși. La nici 60 de secunde de la marcarea golului doi, Ofosu este lansat pe contraatac din propria jumătate a terenului, sprintează spre poarta adversă printr-o apărare rarefiată a Iașiului si urcă scorul la 3-0 pentru gazde.

Tabela este închisă în minutul 88 atunci când Dugandzic reușeșde dubla, cu o execuție de finețe, săltand peste portar mingea venită dintr-o centrare a lui Țigănașu. Scor final 4-0 și botoșănenii sunt noii lideri provizorii ai Ligii 1.

Autor: ZiareBotosani.ro

Stirea anterioara

S-au calculat pensiile. Câți bani vor primi în plus cei care au sub 1.500 de lei

Stirea Urmatoare

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice. Câți bani pot primi angajații

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.