Europa League: FC Botoșani s-a calificat în turul 2 după un meci echilibrat cu un final de infarct

Europa League: FC Botoșani s-a calificat în turul 2 după un meci echilibrat cu un final de infarct

FC Botoșani a reușit să obțină calificarea în turul următor al Europa League după un meci desfășurat sub semnul echilibrului.

Meciul a debutat cu o gafă incredibilă a portarului Paul Papp care a anticipat greșit traiectoria unei mingi lansate în adâncime de către kazahi (min.11), acesta fiind depășit din preluare de atacantul advers, lucru care l-a forțat pe Reagy Ofosu să faulteze în suprafața de pedeapsă. Din fericire, lovitura de pedeapsă, deși bine executată, a fost parată de același Paul Papp.

În minutul 25, FC Botoșani reușeste deschiderea scorului după o incursiune a lui Ofosu pe partea stângă care-l pierde pe drum pe adversarul direct, centrează în centrul careului de unde Holzmann reia în plasa porții aparate de Shaizada. Bucuria botoșănenilor durează doar câteva minute pentru ca, în minutul 31, fostul jucător al lui Dinamo, May Mahlangu reia spre colțul lung o centrare venită de pe partea stângă. Botoșaniul însă ripostează instantaneu iar după doar 2 minute (minutul 33), Marko Dugandzic finalizează impecabil cu un șut la vinclul colțului lung o pasă venită de la Florescu.

Repriza a doua însă, echipa noastră s-a retras în încercarea de a apăra rezultatul de pe tabelă, lăsând inițiativa jocului aproape în totalitate gazdelor, aceștia creându-și câteva ocazii mari de gol dar, din fericire, acestora le-a lipsit precizia la finalizare. Cea mai mare ocazie a meciului însă a fost consemnată la ultima fază, când, după o incursiune pe partea stânga, Mehanovic centrează în fața porții iar Zhangylyshbay ratează finalizarea și calcă pe minge, la 4 metri în fața porții.

FC Botoșani își va afla adversarul din următorul tur luni, 31 august 2020, ora 14:00, la tragerea la sorți care va avea loc la Nyon. FC Botoșani se poate duela în turul 2 preliminar din Europa League cu nume mari ale fotbalului european: Tottenham, FC Basel, FC Copenhaga, Wolfsburg, BATE Borisov, Galatasaray, Standard Liege, Granada, AC Milan, Rangers, Rio Ave, Stade de Reims, Dinamo Moscova, Slovan Liberec, Hajduk Split, Kolos Kovalivka, Wilemm II Tilburg, Jablonec sau TSV Hartberg.

Stirea anterioara

Un cerșetor român, erou în Spania, după ce a găsit o borsetă cu bani pe plajă și a dus-o la Poliție

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.