Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Doi dorohoieni campioni cu echipa UAIC la Cupa Universitară la fotbal

Doi dorohoieni campioni cu echipa UAIC la Cupa Universitară la fotbal

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sport

În perioada 16.11.2015 – 14.12.2015 s-a desfășurat competiția  universitară de minifotbal ”Cupa Studențească” organizată de Primăria Municipiului Iași. La start s-au prezentat cele patru universități iesene:  Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Iași (USAMV – lect.dr. Florin Murariu), Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași (UMF – asist dr. Bogdan Anton),  Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași (UTI – asist. Marian Nistor) și  Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași (UAIC – lect. dr. Florin Nichifor).

Competiția s-a desfăsurat în sistemul tur – retur / tip campionat și la final (în funcție de numărul de puncte acumulate) ocupantele locurilor 3-4 au disputat finala mică respectiv ocupantele locurilor 1-2 finala mare. Jocurile din grupe au fost deosebit de captivante atât în teren, cât și prin prezența unui numeros public studențesc care și-a încurajat și susținut favoriții. După numărul de puncte acumulate, clasamentul s-a prezentat astfel:

1. UAIC – 13p ,
2. USAMV – 10p,
3. UTI – 6p,
4. UMF – 3p.

Finala mică a fost câștigată de UTI care a învins cu scorul de 5-3 echipa UMF. Finala mare a pus față în față UAIC și USAMV. Jocul a fost unul deosebit de antrenant cu faze spectaculoase la ambele porți, protagoniștii din teren oferind un spectacol sportiv deosebit.

Evoluția scorului a fost următoarea: UAIC – USAMV : 1-0 L. Boteanu, 2-0 B. Botezatu la pauză; 2-1, 2-2 și cu aproximativ 8min înainte de final printr-o colaborare totală din partea jucătorilor UAIC victoria de 3-2 este adusă de B. Baboi.

Clasament final:
UAIC
USAMV
UTI
UMF

De menționat faptul că lotul UAIC este alcătuit în totaltate de studenții de la Facultate de Educație Fizică și Sport – George Antofie, Laurențiu Boteanu, Mihai Vătavu, Bogdan Botezatu, Cristi Căpraru, Bogdan Baboi, Ionuț Giurumescu. Studentul Bogdan Botezatu (FEFS) a primit premiul pentru cel mai bun jucător al competiției.

La final lect. dr. Florin Nichifor a declarat: „Felicit studenții mei pentru efortul depus și rezultatul obținut și anul acesta. Spun acest lucru pentru că UAIC, prin studenții de la FEFS, participă  la cea de-a  7 ediție a acestei competiții câștigând până în prezent cinci. Mă bucură faptul că schimbul de generații s-a realizat cu brio, ceea ce îmi dă speranțe pentru un nou rezultat important, în primăvara viitoare,  și anume turneul final al Campionatului Național Universitar.” Sursa: uaic.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sport: Alte articole din Botosani