Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Clubul de karate Black Tiger Botosani a participat la stagiul international organizat de ISKF Romania

Clubul de karate Black Tiger Botosani a participat la stagiul international organizat de ISKF Romania

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sport

In perioada 5-9 iulie clubul de karate Black Tiger Botosani a participat la stagiul international organizat de ISKF Romania, reprezentata prin Tudorel Simion 6 dan presedinte, la Navodari avandu-l ca invitat pe James Field 8 dan director tehnic ISKF.

Clubul Black Tiger a fost reprezentat prin 17 participanti si anume: Petrariu Valerian 4 dan si Mihoc Sergiu 3 dan presedintii clubului, iar din Dorohoi au participat Mihoc Elisabeta, Rusu Vlad, Butnariu Silviu, Palamariu Bianca, Popa Maria, Frunzuc Alex, Grecu Razvan si Iluca Alexandru. „Stagiul a vizat pregatirea sportivilor pentru campionatu european ISKF din luna octombrie care se va desfasura la Brasov in perioada 15-16 octombrie. Sunt foarte multumit de nivelul tehnic la care s a desfasurat stagiul, accentul punandu-se pe centurile negre si pe instructori, deoarece acestia sunt cei care vor lucra mai departe cu elevii din cluburi si trebuie sa aiba un nivel tehnic foarte ridicat. Accentul a fost pus in acest mod deoarece perioada scurta de desfasurare a stagiului nu a permis lucrul aprofundat cu gradele mici. Dar si asa copii au beneficiat de foarte multe informatii tehnice noi, stagiul fiind organizat pe ateliere de lucru”, a declarat Sergiu Mihoc.

SIHAN JAMES FIELD, este unul din Directorii Tehnici ai ISKF, practicant al karate de peste 47 de ani, a fost un excelent competitor, participand ca sportiv si conducand echipa SUA de mai multe ori, in competitii de talie mondiala. Viziteaza Romania pentru a treia oara, impresionand prin tehnicitatea si spiritul de luptator demonstrat. In prezent conduce propria organizatie in Santa Monica, SUA.

Sensei Tudorel Simion, incepe sa practice Judo in 1968,din 1975 este atras de Karate, primul sau instructor fiind Sensei Dan Stuparu. Din 1979,din momentul in care devine centura neagra 1 dan, isi deschide propriul Dojo, unde practica cu un grup de elevi, desi conditiile politice ale vremii interziceau practicarea artelor martiale. Pana in 1989 practica in aceste conditii, apoi este unul din cei 95 membri and fondatori al Federatiei Romane de Arte Martiale.

In scurgerea vremii, a organizat stagii si competitii interne si a participat la evenimente internationale. Participa in permanenta la actvitati ale karate-ului international, avand bune relatii cu maestrii si organizatii internationale de prestigiu. In prezent, este Country Representative pentru International Shotokan Karate Federation in Romania, fiind implicat intens in activitatea de promovare a spiritului karate-ului traditional ca mijloc de formare, educare si perfectionare a caracterului si in calitate de Director Tehnic al Asociatiei ISKF Romania.

Participa in mod curent la Master Camp in Philadelphia unde este in contact permanent cu somitati ale karate-ului mondial, printre care maestrii Teruyuki Okazaki-10 Dan, Yutaka Yaguchi-9 Dan, Woon A Tai-8 Dan, James Field-8 Dan, din ISKF, dar si Hirokazu Kanazawa-10 Dan, Masaru Miura-8 Dan (SKI), Hideo Ochi(JKA), Taiji Kase, Takashi Shibuya, Hitoshi Kasuya. A tradus in limba romana "Dojo Kun -perfectionarea caracterului", a maestrului sau, Shihan Teruyuki Okazaki, dupa ce scrisese Karate Katas Shotokan, in 1995, pentru incepatori.

In viata de toate zilele este profesor de istorie, o imbinare a spiritului de profesor cu cel de antrenor. Isi desfasoara activitatea in Brasov, orasul de la poalele Tampei. Printre pasiuni, se numara expeditiile montane, fiind in relatii foarte bune cu oameni ai muntelui, salvamontisti, cabanieri pe care ii intalneste in peregrinarile sale.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sport: Alte articole din Botosani