Botoșăneanca Iustina Anastasia Dumbravă, una dintre speranțele României la tir sportiv

Botoșăneanca Iustina Anastasia Dumbravă, una dintre speranțele României la tir sportiv

Iustina Anastasia Dumbravă, o botoșăneancă de 24 de ani, este una dintre speranțele României la tir sportiv, după numai cinci luni de antrenamente. Iustina are două mari pasiuni: pictura şi armele, pe care le-a descoperit la cursurile Seminarului Teologic din Botoşani.

„Am fost într-o vară la o tabără de pictură la Ipotești. Mi-am dat seama că îmi plăcea pictura. Mi s-a spus că sunt talentată și mama a luat decizia de a mă duce la Botoșani, la Seminarul Teologic, la clasa de pictură. Au fost patru ani frumoși. Dar aveam o pasiune și pentru arme. Aveam așa o curiozitate și o dorință de a vedea cum este să tragi în poligon, cum se simte o armă”, mărturisește Iustina, scrie antena3.ro.ro

Visul ei a devenit posibil la 18 ani când a ajuns la un poligon privat din România, unde a surprins prin capacitatea ei de a trage cu diferite tipuri de arme.

Cu mult talent, dar și mai multe antrenamente, Iustina a început drumul către performanță.

„Practic făceam naveta la Solca pentru a mă antrena”, spune tânăra.

După doar cinci luni de antrenament au venit şi rezultate, unele chiar foarte bune. Ulterior, a fost legitimată la Politehnica Iași, la secția de tir sportiv, acolo unde început să urce constant pe podiumul competițiilor naționale.

În anul 2019 a reușit să obțină locul I la Campionatul Național desfășurat la Iași, iar anul acesta a reușit să obțină alte trei medalii, la Campionatul Național și la Cupa României.

„A trebuit să gestionez antrenamentele și facultatea, a trebuit să știu cum să mă împart între ele, am învățat și pentru examene, am mers și la competiții. Competițiile noastre se desfășoară toate la București, ceea ce înseamnă drum și oboseală. Momentan fac patru-șase antrenamente pe săptămână, adică câte 5 ore în poligon. Din acestea stau și petrec câte două ore legat, în picioare, doar tras cu arma. Restul este pregătire fizică și mentală”, mai spune Iustina.

Stirea anterioara

Un asteroid mare cât un stadion ajunge pe 15 decembrie în apropierea Pământului

Stirea Urmatoare

Pentru al doilea an consecutiv luptătorii U20 de la Liceul Sportiv Botoșani sunt lideri incontestabili la nivel național

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.