Atletism: Sportivii români au cucerit 10 medalii de aur, 4 de argint şi 6 de bronz la Campionatele balcanice

Atletism: Sportivii români au cucerit 10 medalii de aur, 4 de argint şi 6 de bronz la Campionatele balcanice

Duminică, în ziua a doua a celei de-a 66-a ediţii a Campionatelor balcanice de la atletism de la Stara Zagora (Bulgaria), sportivii români au cucerit încă 4 medalii de aur, ducând totalul titlurilor balcanice la 10, exact un sfert din cele 40 de probe ale competiţiei fiind câştigate de reprezentanţii ţării noastre. Titlurile de duminică au intrat în posesia triplusaltistului Marian Oprea, a ştafetei feminine de 4x400 m (care, astfel, şi-au confirmat baremurile pentru Mondiale), aruncătoarei de ciocan Bianca Perie şi fondistei Roxana Bîrcă, la 5.000 m.

În total, la aceste Campionate balcanice, România a obţinut 10 medalii de aur, 4 de argint şi 6 de bronz, clasându-se pe primul loc în clasamentul oficial feminin şi pe locul secund în ierarhia masculină, la întreceri fiind prezenţi atleţi şi atlete din 12 ţări: Albania, Armenia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia.

În ziua a doua, Marian Oprea şi-a continuat progresul în rezultate, clasându-se pe primul loc cu 17,24 m, încă o dată peste baremul A al Mondialelor de la Moscova, ca şi ştafeta feminină de 4x400 m (Camelia Gal, Sanda Belgyan, Adelina Pastor şi Adelina Panainte), care a câştigat clar, cu 3'29"13/100 (barem la CM, 3'33"), celelalte victorii fiind obţinute de Bianca Perie - 68,76 m la ciocan şi Roxana Bîrcă, în 15'40"61/100, la 5.000 m.

Remarcabile şi locurile secunde realizate la disc de Sergiu Ursu (62,78 m), Alina Rotaru - 6,50 m, la lungime, Sanda Belgyan, la 400 m garduri (58"13/100) şi Nicoleta Anghelescu, la suliţă, cu 55,43 m.

Iată şi medaliaţii cu bronz din cele două zile de concurs: Ana Maria Roşianu (100 m), George Preda (1.500 m), Ionuţ Betej (3.000 m obstacole), Attila Nagy (400 m garduri), Cristian Vorovenci (800 m), Beatrice Puiu (100 m garduri).

Luni, imediat după prânz, se va întruni Consiliul federal, care va avea pe ordinea de zi stabilirea lotului ce va face deplasarea la Campionatele mondiale de seniori de la Moscova (10-18 august).

Sursa: AGERPRES

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Sancțiune de 2.000 de lei și material lemnos confiscat

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.