Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Schimbare fără precedent la legea somajului

Schimbare fără precedent la legea somajului

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

41 de parlamentari USR vor să reducă la jumătate stagiul minim de cotizare la şomaj pentru angajaţii care au calificări în meseriile de bază din turism.

Concret, şomerii care au calificări în meseriile de barman, chelner, bucătar, cameristă, recepţioner, dar şi restul celor care au meserii de bază în turism ar putea obţine indemnizaţie de şomaj dacă au stagiu de cotizare de minimum şase luni în domeniul calificării avute, din ultimul an înainte de data solicitării acestei indemnizaţii, potrivit unui proiect de lege semnat de parlamentarii USR.

Dacă proiectul de act normativ va deveni lege, angajaţii care au calificări de bază în meseriile din turism vor beneficia de înjumătăţirea stagiului de cotizare la şomaj faţă de restul salariaţilor.

Oamenii care deţin calificare într-una dintre meseriile de bază din turism, precum barman, chelner, bucătar, cameristă, recepţioner, dar nu numai, ar putea obţine indemnizaţie de şomaj dacă au stagiu de cotizare de minimum şase luni în domeniul calificării avute, din ultimul an dinainte de data solicitării acestei indemnizaţii, potrivit unui proiect de lege semnat de parlamentarii USR.

Este vorba de proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj și stimularea ocupării forţei de muncă. Proiectul de act normativ a fost înregistrat la Consiliul Economic şi Social pe 25 iunie.

Etichete: , , , ,

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani