Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Nu este de glumit! Un ieșean a murit și alții sunt în stare critică

Nu este de glumit! Un ieșean a murit și alții sunt în stare critică

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Pacientii ajung la spital la limita dintre viata si moarte. In unele situatii medicii nu mai pot interveni pentru a salva viata bolnavului. Medicii se plang ca pacientii stau acasa pana cand starea lor devine critica.

Parca niciodata nu s-au inregistrat atat de multe cazuri ca in aceasta perioada. Medicii de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi au precizat ca pacientii ajung la spital in stare critica, faza terminala. In ultimele doua saptamani, zilnic, 4-5 ieseni sunt transportati la unitatea medicala la limita dintre viata si moarte. Toti au acelasi diagnostic: hemoragie digestiva. Pentru o femeie din Iasi, medicii nu au mai putut face nimic. Pacienta care avea 55 ani a ajuns la spital in soc hemoragic, iar la scurt timp a facut stop cardio-respirator.

Medicii au resuscitat-o minute in sir, dar nu au mai putut sa o readuca la viata. Ieri, o alta femeia din Iasi, in varsta de 69 ani, a fost adusa la spitalul mentionat in stare extrem de grava cu hemoragie digestiva toxica si ciroza hepatica toxica. Prognosticul medicilor privind evolutia starii de sanatate a batranei este extrem de rezervat. "A crescut incidenta cazurilor cu hemoragii digestive, una dintre complicatiile cel mai des intalnite ale ulcerului. In fiecare zi avem cate 5 cazuri. Sunt cazuri foarte grave. Acesti pacienti au mare nevoie de sange, pentru ca fara administarea lichidului sangvin ar muri. S-a inregistrat un deces la o pacienta care a venit in soc hemoragic si imediat a facut stop cardio-respirator. Acesti pacienti sunt cazuri extrem de grave", a declarat dr. Gabriel Perianu, purtator de cuvant la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi.

Pacientii se prezinta tarziu la medic, dupa cateva zile de hemoragie la domiciliu. „Pacientii cu hemoragii digestive vin la spital tarziu, in faza terminala. Atragem, din nou, atentia, si ii avertizam pe bolnavii diagnosticati cu ulcer sa se prezinte imediat la spital cand au varsatura cu sange, scaune cu sange sau o stare generala influentata. Sunt si pacienti care nu se stiau suferinzi de ulcer si ajung la spital cu hemoragie digestiva, dar numarul lor este mic. Toamna si primavara se reactiveaza ulcerele si avem astfel de cazuri. Din pacate, in aceasta toamna observam o crestere a numarului de cazuri foarte grave. Consumul cronic de alcool este unul dintre factorii care duce la aparitia ulcerului si apoi a hemoragiei", a spus medicul Gabriel Perianu. Sursa: bzi.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani