Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Locuri de muncă pentru absolvenţii de liceu

Locuri de muncă pentru absolvenţii de liceu

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Tinerii care au absolvit clasa a XII-a, însă care nu au promovat examenul de bacalaureat şi se află în căutarea unui loc de muncă se pot înregistra în evidenţa A.J.O.F.M. (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) într-o perioadă de 60 de zile de la data absolvirii.

Doar în primul semestru al anului 2011, s-au încadrat 73 de absolvenţi din instituţiile de învăţământ, prin subvenţionarea locului de muncă din care 2 absolvenţi din ciclul inferior al liceului sau al şcolilor de arte şi meserii, 32 absolvenţi de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal şi 39 absolvenţi de învăţământ superior. “Cei care au absolvit liceul sunt aşteptaţi să se înscrie chiar dacă nu au promovat. În cazul în care cele 60 de zile trec fară să se înscrie, tinerii pierd dreptul la indemnizaţia de somaj”, a declarat purtătorul de cuvânt al A.J.O.F.M Botoşani, Gabriela Vranciuc.

Înregistrarea absolvenţilor se va realiza la sediul agenţiei locale din Botoşani sau la punctele de lucru din localităţile Dorohoi, Darabani, Săveni, Ştefăneşti, în funcţie de localitatea unde îşi au domiciliul.

PROGNOZA DE CALIFICARE PENTRU LUNA  IULIE  2011

·    COMUNICARE IN LIMBA ENGLEZA – 20 locuri - SUNT ADMISE PERSOANE CARE AU ABS. INVATAMANT OBLIGATORIU;

·    LUCRATOR IN COMERT– 40 locuri - SUNT ADMISE SI PERSOANE CARE AU STUDII INCOMPLETE;

·    OPERATOR CALCULATOR ELECTRONIC SI RETELE – 40 locuri - SUNT ADMISE PERSOANE CARE AU ABS. LICEUL CU DIPLOMA DE BACALAUREAT;

·    ZIDAR-PIETRAR TENCUITOR – 20 locuri - SUNT ADMISE PERSOANE CARE AU ABS. INVATAMANT MINIM OBLIGATORIU;

·    TAMPLAR UNIVERSAL – 20 locuri - SUNT ADMISE PERSOANE CARE AU ABS. INVATAMANT MINIM OBLIGATORIU;

·    OPERATOR CONFECTIONER INDUSTRIAL IMBRACAMINTE DIN TESATURI,TRICOTAJE – 50 locuri - SUNT ADMISE PERSOANE CARE AU ABS. INVATAMANT MINIM OBLIGATORIU.

Sursa: DorohoiNews.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani