Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Inspectorul general al IȘJ Botoșani anunță dezbateri publice de politici educaționale în județ

Inspectorul general al IȘJ Botoșani anunță dezbateri publice de politici educaționale în județ

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, care conduce şi departamentul educaţie din cadrul organizaţiei judeţene a PSD Botoşani, a anunţat că în luna martie, la nivelul judeţului, vor avea loc dezbateri publice de politici educaţionale.

Obiectivul principal al acestor dezbateri va fi acela de a atrage atenţia asupra absenţei dezbaterii publice cu privire la mecanismele prin care părinţii şi elevii pot alege şcoala la care copii lor por urma cursurile, în speţă în învăţământul obligatoriu.

De asemenea, în cadrul acestor dezbateri se va discuta şi despre relaţia dintre educaţia formală, nonformală, formarea vocaţională.

„În momentul de faţă între societatea civilă, mediul privat, sectorul public, există o interfaţă funcţională. Prin aceste dezbateri, noi vrem să dezvoltăm aceste relaţii astfel încât să avem un sistem educaţional adaptat la vocaţia individului şi nu în ultimul rând la nevoile pieţei. O altă temă va fi asigurarea accesului la educaţie a principalelor grupuri vulnerabile. Vor fi prezentate modalităţi de participare la educaţie a copiilor care provin din grupuri dezavantajate”, a spus Mihaela Huncă, citată de stiri.botosani.

Potrivit acesteia, în urma acestor dezbateri, organizate de departamentul de educaţie din cadrul PSD, se doreşte identificarea de soluţii pentru crearea unui sistem de învăţământ care să fie capabil să contribuie la dezvoltarea personală a elevilor, în sensul asumării responsabilităţii şi la autonomia individuală.

„Îmi doresc să fie un demers complex care să implice activ toţi actorii şi mă refer la sectorul public, privat şi la societatea civilă. Aceste dezbateri vor să implice într-o măsură mai mare părinţii şi autorităţile locale", a adăugat Huncă.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani