„Curățăm România” Campanie Națională de ecologizare

„Curățăm România” Campanie Națională de ecologizare

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a participat astăzi, 7 aprilie 2022, la ședința de lucru, organizată de Ministerul Afacerilor Interne, având ca temă principală Campania Națională „Curățăm România”. 

Activitatea s-a desfășurat în sistem videoconferință, cu toate instituțiilor prefectului, iar ședința de promovare a campaniei „Curățăm România” a fost prezidată de Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae BODE și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos.

La sediul Instituției Prefectului Județul Botoșani, au participat și șefii structurilor teritoriale ale IGPR, IGJR, IGSU, reprezentanți ai Gărzii de Mediu și ai Agenției pentru Protecția Mediului. 

Informații suplimentare:
Începând de astăzi, cu data de 5 aprilie 2022, solicitanții unitățile administrativ – teritoriale organizate la nivel de comună, oraș, municipiu, județ, subdiviziunile administrativ – teritoriale și asociaţiile de dezvoltare intercomunitară se pot înscrie în Programul privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri – Curățăm România.

„Prin acest program, venim în sprijinul autorităților locale în eforturile lor de a asigura tuturor cetățenilor un mediu mai curat. De asemenea, îi îndemnăm pe toți românii să se alăture în număr cât mai mare acestei campanii, pentru că numai prin implicarea fiecăruia dintre noi, prin exemplul personal, putem să asigurăm ecologizarea cât mai multor zone din țară. Sunt convins că toți ne dorim să nu mai vedem atâtea gunoaie aruncate în natură.”, a declarat Laurențiu-Adrian NECULAESCU, președintele Administrației Fondului pentru Mediu. 

Suma alocată sesiunii de finanțare este de 27 milioane lei, iar finanțarea se acordă în cuantum de 100 % din valoarea totală eligibilă a proiectului. 

Suma maximă care poate fi acordată de AFM pentru finanțarea unui proiect, cu condiția încadrării în bugetul Programului, se stabilește în funcție de numărul locuitorilor la nivelul UAT solicitante sau, în cazul în care cererea de finanțare este depusă de către ADI, în funcție de numărul cumulat de locuitori ai UAT care intră în componența ADI, în cazul în care aceasta din urmă este solicitant, astfel:
30.000 lei pentru solicitantul care are ≥ 400.001 locuitori;
27.000 lei pentru solicitantul care are între 200.001 şi 400.000 locuitori;
24.000 lei pentru solicitantul care are între 100.001 şi 200.000 locuitori;
21.000 lei pentru solicitantul care are între 50.001 şi 100.000 locuitori;
18.000 lei pentru solicitantul care are între 20.001 şi 50.000 locuitori;
15.000 lei pentru solicitantul care are între 10.001 şi 20.000 locuitori;
12.000 lei pentru solicitantul care are între 5.001 şi 10.000 locuitori;
9.000 lei pentru solicitantul care are între 3.001 şi 5.000 locuitori;
5.000 lei pentru solicitantul care are între 1.501 şi 3.000 locuitori;
3.000 lei pentru solicitantul care are ≤ 1.500 locuitori.

Sunt eligibile proiectele care au ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deșeuri (plastic, metal, deșeuri de echipamente electrice și electronice, sticlă, hârtie, cartoane, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii și acumulatori, anvelope), inclusiv a gospodăriilor, zonelor de protecţie din jurul lacurilor naturale, lacurilor de acumulare, cursurilor de apă, digurilor, canalelor, barajelor şi a altor lucrări hidrotehnice, câmpurilor, pădurilor, de pe raza teritorială a UAT/ADI, doar în condițiile în care cantitățile respective de deșeuri nu intră în responsabilitatea operatorilor licențiați/autorizați, conform contractelor încheiate de solicitant cu aceștia.

Pentru realizarea acestei activități, beneficiarii finanțării pot coopta voluntari din comunitățile locale, inclusiv din rândul instituțiilor publice, unităților de învățământ, operatorilor economici și/sau puși la dispoziție de ONG-uri; de asemenea, solicitanții pot încheia parteneriate cu entitățile menționate, în scopul facilitării activităților specifice. 

Solicitanții vor transmite dosarele de înscriere pe e-mail la adresa [email protected], până cel târziu la data de 06 iunie 2022. 

Ghidul de finanțare a Programului Curățăm România și Instrucțiunile de înscriere în program pot fi consultate pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, la secțiunea Programe de finanțare.
https://www.afm.ro/curatam_romania.php

Stirea anterioara

5 motive pentru care îți este foame foarte des

Stirea Urmatoare

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu au revenit la Master Chef: Ne-am întors acasă

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.