Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Câţi români şi-au pierdut ajutorul de şomaj prin refuzul joburilor de la stat

Câţi români şi-au pierdut ajutorul de şomaj prin refuzul joburilor de la stat

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Şomerii pierd indemnizaţia de şomaj dacă refuză un loc de muncă, indiferent de distanţa faţă de localitatea de domiciliu în care se află postul ofertat

 

Un număr de peste 2.300 şomeri au rămas fără indemnizaţii pe parcursul anului trecut pentru că au refuzat în mod nejustificat locurile de muncă oferite de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

 

Conform datelor ANOFM, anul trecut 2.316 persoane au rămas fără ajutorul de şomaj din cauza refuzului nejustificat de a se încadra sau de a urma un curs de formare profesională.

Potrivit unui act normativ, publicat recent în Monitorul Oficial, de la 1 ianuarie 2011, şomerii care refuză un loc de muncă potrivit pregătirii sau nivelului studiilor nu vor mai beneficia de indemnizaţia de şomaj.

 

Datele agenţiei mai arată că un număr de peste 40.500 de locuri de muncă au rămas neocupate anul trecut, fiind refuzate în mod constant de către candidaţi.

Potrivit Lilianei Bogdan, şef serviciu comunicare în cadrul ANOFM, cele mai multe locuri de muncă rămase neocupate au fost sectorul fabricării articolelor de îmbrăcăminte, protecţie şi gardă, în domeniul consultanţei pentru afaceri şi management şi în comerţ.

 

Rata şomajului la sfârşitul lunii decembrie 2010 a fost de 6, 87%, mai mică cu 0,9 pp decât cea din luna decembrie a anului 2009. Numărul total al şomerilor înregistraţi la finele anului trecut a fost de 629.960 de persoane.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani