Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Bogdan Hossu: Domnule prefect, am apreciat că sunteţi în topul dialogului social

Bogdan Hossu: Domnule prefect, am apreciat că sunteţi în topul dialogului social

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Aflat în vizită la Botoşani, liderul naţional al Cartel Alfa s-a întâlnit în această dimineaţă cu prefectul Costică Macaleţi. În afara subiectelor de interes naţional, precum legea salarizării unice sau cea a dialogului social, partenerii de discuţie au evidenţiat oportunităţile de dezvoltare ale judeţului Botoşani. În acest sens, promovarea produselor tradiţionale, dezvoltarea segmentului de creaţie locală în industria textilelor, valorificarea vecinătăţii cu Ucraina şi Republica Moldova sunt câteva dintre priorităţile ce ar trebui urmărite atât de factorii politici cât şi mediul de afaceri din zonă.

Bogdan Hossu s-a arătat îngrijorat de discrepanţa existentă între preţurile produselor agricole la preluarea de la producători şi cele din supermarketuri, explicând că este nevoie de o reală coerenţă a acestora, care să sprijine şi mediul rural.

Precizând că ar fi necesar un sindicat în Instituţia Prefectului, preşedintele Cartel Alfa a ţinut să aprecieze activitatea reprezentantului Guvernului la Botoşani pe această linie.

„Domnule prefect, am apreciat că sunteţi în topul dialogului social pe ţară. Vă rog să fiţi în continuarea un factor de coeziune între sindicate, patronate, Consiliul Judeţean şi primării, pentru că doar prin întâlniri se găsesc soluţii şi mai scad tensiunile şi nemulţumirile existente.”, a declarat Bogdan Hossu.

„Au fost câteva tentative de atragere a funcţionarilor publici din Instituţia Prefectului în sindicat, dar nu au fost finalizate. Am facilitat discuţiile cu reprezentanţii sosiţi la Botoşani şi am transmis către funcţionari avantajele oferite. În rest, aşa cum aţi sesizat, în cadrul comisiei am fost întotdeauna deschişi dialogului şi am preluat toate problemele ridicate, comunicându-le forurilor din capitală. Practic am fost cureaua de transmisie, ca să spun aşa.”, a explicat Costică Macaleţi.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu nu a scăpat ocazia de a promova punctele de atracţie ale Botoşanilor, precum mănăstirile, suprafaţa considerabilă de luciu de apă, dar şi numărul mare de case memoriale ale personalităţilor născute pe aceste meleaguri.  


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani