Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Angajatorii din Germania, Suedia şi Bulgaria caută români

Angajatorii din Germania, Suedia şi Bulgaria caută români

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Locuri de muncă pentru români Europa de Vest, dar și în țări din regiune. Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă prin intermediul reţelei EURES România un număr de 196 de locuri de muncă vacante, cele mai multe fiind disponibile în Germania, Suedia şi Bulgaria, se menţionează într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă /ANOFM/, transmis, miercuri, Agerpres.

Conform datelor oficiale, în Germania sunt scoase la concurs 97 de posturi, dintre care 80 pentru asistenţi medicali generalişti, 15 pentru factori poştali şi câte un post pentru ospătar şi bucătar.

De asemenea, în Suedia sunt disponibile 45 locuri de muncă (20 pentru femei de serviciu, 15 pentru vopsitori auto şi 10 pentru mecanici auto), în Bulgaria 28 de posturi (câte 10 pentru lăcătuşi-matriţeri şi mecatronişti, 3 pentru tehnicieni-mecanici, maşini CNC), în Republica Cehă 15 posturi pentru şlefuitori/pilitori, respectiv în Polonia disponibile cinci locuri de muncă pentru testeri jocuri de localizare.

Potrivit ANOFM, cele mai puţine locuri de muncă oferite prin reţeaua EURES România sunt disponibile în Marea Britanie (două posturi de infirmier şi îngrijitor persoane), Norvegia (două posturi pentru bucătari preparate indiene) şi în Spania (două posturi pentru operatori în industria artei grafice).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma. Sursa: realitatea.net


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani