Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Activități specifice Crăciunului desfășurate la Havîrna

Activități specifice Crăciunului desfășurate la Havîrna

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Și în această perioadă a Sărbătorilor Creștine de iarnă, preșcolarii si elevii  Școlii Primare „Dumitru Pompaș” Balinți au fost purtători de tradiție și deschizători de drumuri, spre ceea ce se numește perpetuarea frumosului și valorilor creștine.

Îmbrăcăți in strai de sărbătoare, cu un program artistic adecvat momentului, copiii și-au pus în valoare abilitătile artistice: urând, colindând, sorcovind  și juncând capra, s-au întalnit cu Moș Crăciun, prilej de mare bucurie pentru micuți.

Au colindat după datina străbună și Consiliul Local Havîrna, unde-au fost „primiți și omeniți” de primarul Comunei Havrîna, ing.Săviuc Sergiu dar și de către ceilalți lucrători ai Primăriei Havîrna, cu dulciuri și cadouri.

Cadrele didactice din această unitate, prof. ed. Liliana Pricopi și prof. înv. Mirela Jităreanu, an de an pun suflet în organizarea activităților extrașcolare, în atragerea de sponsori pentru ca întâlnirea copiilor cu Moșul, să fie cat mai plăcută și cu aceasta ocazie mulțumim, în numele copiilor și părinților: domnului primar, pentru cadourile oferite copiilor și în acest an, Asociației Umanitare Neemia Dorohoi și RoAf Anglia, care an de an oferă cadouri și dulciuri copiilor și nu în ultimul rând reprezentanților de la Cornerstone Dorohoi, care ne-au facut o surpriză pe măsură.

Prin implicarea directă a doamnei director prof. Baltă Rodica, de la Școala Gimnazială „Ioan Cernat” Havirna, ne-a fost facilitată deplasarea la Primaria Havirna, dumneaei susținându-ne în ceea ce întreprindem zilnic în unitatea școlară, prilej cu care-i mulțumim și ne dorim ca și în anul 2018 să ne fie la fel de apropiată și să ne sprijine în ceea ce ne propunem să desfășurăm cu copiii, că doar printr-un parteneriat susținut și serios putem atinge obietivele propuse pentru anul în care am intrat. Prin tot ceea ce facem vrem să transmitem copiilor valorile creștine, să rămânem pozitivi, plini de iubire, ințelegere iar ceea ce reprezintă tradiție, frumos, valoare, să nu moară niciodată.

Deasemeni, copiii trebuie să înțeleagă, că doar fiind mai buni, vom schimba ceva în jurul nostru, să învățăm să oferim și noi în astfel de vremuri, să privim cu compasiune cazurile sociale aflate în mijlocul nostru, să nu rămânem nepăsători la nevoile oamenilor, pentru că de fapt Sărbătoarea Nașterii Domnului, aduce cu ea cadoul suprem, pe pruncul Isus, ce simbolizează dăruirea, iubirea, lumina și sacrificiul.

Să ducem mai departe valorile strămoșești lăsate de înaintașii noștri și să fim mândri cu moștenirea noastră culturală si națională.

Tuturor vă dorim un an nou cu sănătate, cu împliniri și realizări pe măsura muncii dvs și Dumnezeu să ne dea gânduri bune în 2018! La mulți ani!


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani