Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Absolvenţii instituţiilor de învăţământ pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj!

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minimum 16 ani, pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioada de 6 luni.

Aceştia primesc banii dacă se înregistrează la agenţia de ocupare a forţei de muncă ca persoană în căutarea unui loc de muncă, în cel mult 60 de zile calendaristice de la data absolvirii.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti remis AGERPRES, indemnizaţia de şomaj acordată absolvenţilor promoţiei 2015 reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţa al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare.

"Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională)", se menţionează în comunicatul AMOFM.

Actele necesare pentru înregistrarea absolventului la agenţiile de ocupare a forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul sunt: actul de identitate, în original şi copie, actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie, adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale. Sursa: evz.ro.

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani