Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
520 de școli vor participa în cursa pentru un viitor verde „Let’s Get Green!”

520 de școli vor participa în cursa pentru un viitor verde „Let’s Get Green!”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

750 de școli s-au înscris în cea mai amplă campanie națională de educație ecologică din România și pot câștiga o transformare completă în valoare de 15000 de euro.

„Let’s Get Green!”, proiect organizat de Let’s Do It, Romania! În parteneriat cu Kaufland România, trece la următoarea etapă și anunță școlile rămase în competiție. Lista completă este disponibilă pe platforma lets getgreen.ro.

Proiectul are acoperire națională, din fiecare județ vor participa școli și liceeatât din mediul rural, cât și din mediul urban. Acestea se vor întrece într-o competiție națională dedicată voluntariatului și protecției mediului, marele premiu fiind o transformare completă a școlii caștigătoare, în valoare de 15000 euro. Școlile vor realiza activități de instruire a profesorilor, elevilor și de responsabilizare a parinților. Mai exact, aceștia vor învăța ce înseamnă colectarea deșeurilor și protecția mediului, cum se colectează deșeurile acasă pentru a le a ducela reciclare. De asemenea, pentru a obține punctaje suplimentare, școlile vor realiza activități de voluntari at în comunitate.

Campania se bucură de suplimentarea cu 138 de școli, datorita parteneriatului cu Greenpoint Management. Compania va acorda și un premiu special de 5000 euro școlii cu ceamai mare cantitate de deșeuri colectată, raportat la numărul de elevi. Green Point Management este o organizație de transfer de responsabilitate care asigură îndeplinirea obligațiilor de mediu pentru deșeurile de ambalaje generate de către producătorii și importatorii de bunuri ambalate. Scopul Green Point este săc ontribuie alături și în numele clienților pe care ii reprezintă la creșterea gradului de reciclare în România, contribuind astfel la îndeplinirea țintei naționale.

Valoarea totală a premiilor si a materialelor este de 69 250 euro. Câștigătorii vor fi anunțați pe 5 iunie 2018.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Kaufland Romania și se bucura de sprijinul Ministerului Mediului, Ministerul Educației Naționale, Greenpoint Management și Consiliului Național al Elevilor. Aceștia vor reprezenta un real sprijin pentru a duce mesajul verde către toți elevii interesați.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani