Se anunţă vreme capricioasă: Unde se răceşte şi ce regiuni vor fi lovite de furtuni violente!

Se anunţă vreme capricioasă: Unde se răceşte şi ce regiuni vor fi lovite de furtuni violente!

Vreme călduroasă, dar şi ploi şi vijelii. Prognoza meteo în perioada 20 august - 2 septembrie 2018: Vremea va fi caldă pe parcursul următoarelor două săptămâni, dar la începutul lunii septembrie ploile apar în toate regiunile şi pe arii destul de extinse, a anunţat Administraţia Naţională de Mateorologie(ANM) care a dat publicităţii prognoza meteo pentru intervalul 20 august - 2 septembrie.

Iată prognoza petnru fiecare regiune:

Scăderi de temepraturi în Moldova
În prima săptămână de prognoză valorile termice diurne nu vor avea variaţii importante, iar media lor se va situa în jurul valorii de 31 de grade. În primele două zile ale celei de a doua săptămâni vremea se va răcori, astfel că în data de 28 august media maximelor termice va fi de doar 25...26 de grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului, temperaturile nu se vor mai modifica semnificativ, iar media lor va atinge cel mult 27 de grade. Evoluţia minimelor termice va fi asemănătoare, media lor va fi de 17...18 grade în prima jumătate a intervalului, în zilele de 27 şi de 28 august va scădea cu aproximativ 3...4 grade, apoi nu se va mai modifica semnificativ şi va fi de 13...14 grade. Instabilitatea atmosferică va fi în general redusă. Excepţie vor face zilele de 26 şi de 27 august când probabilitatea ca aversele să fie importante cantitativ şi pe arii extinse va fi mare.

33 de grade în Muntenia
Vremea va fi călduroasă până în data de 26 august, iar media valorilor termice diurne se va situa între 31 şi 33 de grade. În următoarele două zile se va răci, astfel că în 28 august media temperaturilor maxime pe întreaga regiune va ajunge la 27 de grade, apoi vor mai fi doar uşoare variaţii în jurul valorii de 28 de grade. Media minimelor termice va fi în jurul valorii de 17 grade în prima săptămână şi mai scăzută, de aproximativ 14...15 grade, în cea de a doua. Vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată în fiecare zi, pe arii restrânse şi îndeosebi în zonele de deal şi de munte. Excepţie va face perioada 26...28 august, când probabilitatea ca aversele să cuprindă arii mai extinse şi să fie mai importante cantitativ va fi ridicată.

Răcire în Oltenia
În prima săptămână valorile termice diurne vor caracteriza o vreme călduroasă, media lor situându-se în jurul valorii de 32 de grade. În cea de a doua săptămână se va răci, iar temperaturile maxime vor fi, în medie, între 26 şi 28 de grade. Minimele diurne vor avea o evoluţie asemănătoare, până în data de 27 august media lor se va situa în jurul valorii de 17 grade, apoi va fi de doar 13...14 grade. Gradul de instabilitate va fi mai mare în 26 şi în 27 august. Condiţii pentru averse vor fi şi în celelalte zile, dar cel mai probabil vor fi pe arii restrânse şi în general slabe cantitativ.

Minime de 14 grade în Transilvania
În intervalul 20 - 25 august vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, călduroasă după-amiaza în zona de câmpie a regiunii, iar media regională a maximelor va fi de 30...31 de grade. Ulterior, până în data de 28 august, maximele vor coborî până spre 24 de grade, apoi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni temperaturile diurne vor creşte uşor şi vor atinge 25...26 de grade, în medie. Temperaturile minime nu vor varia în prima săptămână semnificativ, media regională fiind de 14....15 grade. Ulterior valorile medii ale temperaturilor nocturne vor coborî spre 10 grade în data de 28 august, pentru ca apoi, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, variaţiile să nu fie notabile, media regională urmând a se situa în jurul valorii de 11 grade. Vor fi averse în fiecare zi, dar mai ales între 23 şi 28 august, când vor fi pe arii extinse şi mai importante cantitativ.

Averse în Maramureş
Vremea va fi călduroasă în intervalul 20-24 august, când temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 32 de grade. Din data de 25 august, vremea se va afla într-un proces de răcire care va conduce la scăderea mediilor temperaturii maxime până spre 24 de grade, în zilele de 27 şi 28 august. Ulterior, maximele termice vor creşte treptat, până la o medie de cel mult 28 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 15...16 grade în prima săptămână, apoi va scădea spre medii în jurul a 10 grade în 29 august. După această dată media minimelor nocturne va fi relativ constantă, de 11...12 grade. Vor fi averse în fiecare zi, dar mai importante cantitativ vor fi, cel mai probabil, cele din zilele de 26 şi de 27 august.

Instabilitate redusă în Dobrogea
Până în data de 26 august media maximelor termice va avea variaţii între 29 şi 31 de grade, în următoarele două zile va scădea cu aproximativ 4...5 grade, apoi va creşte uşor, dar, cel mai probabil, până la sfârşitul intervalului de prognoză, nu va mai depăşi 28 de grade. Media minimelor termice se va situa în jurul valorii de 20 de grade până la începutul celei de a doua săptămâni, în dimineţile de 28 şi de 29 august va fi mai răcoare, se vor atinge aproximativ 16...18 grade, apoi nu vor mai fi vaziaţii semnificative. Instabilitatea atmosferică va fi redusă, exceptând începutul celei de a doua săptămâni când probabilitatea ca aversele să apară pe arii mai extinse şi să fie importante cantitativ va fi ridicată.

Alternanţe temice în Banat
Până în data de 24 august vremea va fi călduroasă în orele amiezilor, media temperaturii maxime urmând a se situa în jurul valorii de 33 de grade. În următoarele trei zile valorile diurne vor scădea treptat, astfel că în ziua de 27 august media pe întreaga regiune va fi de cel mult 25...26 de grade. Ulterior vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, urmând ca până spre sfârşitul intervalului media regională să fie de 28...29 de grade. În ceea ce priveşte temperaturile minime, până în data de 26 august, variaţiile vor fi nesemnificative, media regională situându-se în jurul a 18 grade. Ulterior, acestea vor scădea până spre medii de 12 grade în zilele de 28 şi de 29 august, pentru ca până la sfârşitul intervalului mediile temperaturiilor minime să crească uşor şi să ajungă la 14 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor pe arii relativ extinse şi mai însemnate cantitativ va fi ridicată între 23 şi 28 august.

Precipitaţii în Crişana
În prima săptămână a intervalului de prognoză vremea va fi călduroasă, media regională a maximelor urmând a se situa în jurul valorii de 33 de grade. Ulterior, temperaturile maxime vor scădea şi vor ajunge la medii de 24 de grade în 27 august, apoi până spre sfârşitul celei de a doua săptămâni vor creşte uşor şi vor atinge 27...28 de grade, în medie. Până în data de 26 august valorile termice nocturne nu vor varia semnificativ, situându-se în jurul mediei de 16 grade, apoi vor scădea spre medii de 11 grade, pentru ca ulterior, până la sfârşitul intervalului, să se atingă în medie valori de 12....13 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în intervalul 22...28 august, iar între 25 şi 27 august acestea vor fi mai însemnate cantitativ.

Plouă în fiecare zi la munte
Până în data de 26 august valorile termice nu vor avea variaţii semnificative, media maximelor va fi de 19...20 de grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 11 grade. În următoarele zile se va resimţi o răcorire de aproximativ 4...5 grade, apoi temperaturile maxime, cât şi cele minime, nu se vor mai modifica semnificativ. Vor fi intervale cu averse în fiecare zi, dar mai intense şi pe arii mai extinse vor fi cele ce vor cădea între 26 şi 28 august.

Stirea anterioara

Lucrări cadastrale finalizate la Flămânzi şi Coţuşca - FOTO

Stirea Urmatoare

Tânără din Botoșani reținută după ce i-a tras un pumn în plină figură unui polițist

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Stiri similare din None