Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Vizita copilului la stomatolog, recomandată de la doi ani

Vizita copilului la stomatolog, recomandată de la doi ani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Ne urnim greu să mergem la medicul stomatolog. Frica de medicul dentist pare mai degrabă o afacere românească. Ar trebui însă să ne educăm în acest sens, mai ales ca părinţi, pentru a transmite o moştenire sănătoasă copiilor noştri.

O dilemă a părintelui debutant este momentul în care trebuie să-şi ducă pentru prima dată copilul la medicul stomatolog. Vizita copilului la stomatolog este recomandată încă din al doilea an de viaţă.

Dulciurile sunt cel mai mare duşman atât al dinţilor primari, cât şi al celor definitivi. O veste neplăcută pentru orice copil, pe care n-ar trebui să o afle pentru prima dată în momentul în care s-a lăsat convins să fie investigat.

„Dulciurile sunt cele mai periculoase pentru dinţişori", a atras atenţia Cristina Adriana Munteanu, doctorand ortodonţie şi ortopedie dento-facială, duminică, la emisiunea Numai de bine, de la Antena 3.

La trei ani de viaţă, întâlnirea cu medicul stomatolog este cât se poate de plăcută. Mai târziu însă, de exemplu la şase ani, lucrurile se complică. Începe perioada extracţiile dinţilor de lapte, care ar trebui făcută obligatoriu în cabinetul specialistului.

Aparatul dentar nu este un lux, cum s-ar crede, ci chiar o necesitate.

Cariile la copii sunt cu adevărat problematice, inclusiv cele care afectează dentiţia de lapte. Există reguli de alimentaţie şi de igienă care trebuie respectate de la cele mai fragede vârste.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani