Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Varza murată luptă împotriva cancerului, grăsimilor și a bolilor de inimă

Varza murată luptă împotriva cancerului, grăsimilor și a bolilor de inimă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Varza murată este un superaliment cu beneficii uimitoare pentru sănătatea ta. La fel de bune sunt și celelalte murături.

Iată de ce îți face bine să mănânci varza murată

Varza murată ajută digestia
Este plină de fibre, ceea ce este important pentru sistemul tău digestiv. Varza murată previne constipația, îmbunătățește funcționarea intestinelor, previne crampele și balonarea. Consumul regulat reduce dezvoltarea unor boli severe precum cancerul de colon sau la stomac.

Varza murată crește nivelul de energie
Datorită conținutului de fier, varza oferă energie, ajută circulația și metabolismul. De asemenea, previne anemia și luptă împotriva durerilor de cap și a oboselii.

Îmbunătățește sistemul imunitar
Fiind bogată în vitamina C, varza murată este unul dintre cele mai bune alimente care ajută sistemul imunitar. Conținutul ridicat de vitamina C ajută la regenerarea celulelor, la producția de celule albe și colagen (component important din organe).

Varza acră întărește oasele
Este bogată și în vitamina K ce ajută la întărirea oaselor și a producției de proteine care reglează mineralele din oase. Vitamina K previne și osteoporoza.

Varza acră reduce inflamațiile
Este bogată și în antioxidanți care sunt cunoscuți ca agenți cu efect antiinflamator. Consumată regulat, varza acră ajută la reducerea durerilor din părțile inflamate ale corpului.

Varza murată previne cancerul
Potrivit unor studii, antioxidanții puternici din varza acră sunt capabili să distrugă radicalii liberi, factori cruciali în dezvoltarea celulelor canceroase.

Îmbunătățește sănătatea inimii
Conținutul ridicat de fibre din compoziție ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Fibrelke previn efectele negative ale colesterolului din artere.

Varza acră, bună pentru vedere și piele
Vitamina A este importantă pentru vedere și piele. Varza acră este bogată și în vitamina A. Această vitamină reduce decenerescența maculară și previne dezvoltarea cataractei. De asemenea, vitamina A reduce roșeața pielii și ridurile. Sursa: libertateapentrufemei.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani