Unghiile îţi spun dacă eşti bolnav

Unghiile îţi spun dacă eşti bolnav

Unghiile tale nu sunt chiar ca în reclame chit că le îngrijeşti atent? Atenţie! Poate fi semn de boală. Iată ce spun unghiile despre sănătatea ta, conform specialiştilor americani.

Exfoliate= lipsă de acid gras

Uneori, unghiile arată de parcă ar fi decojite. Exfolierea poate însemna că dieta dv. este săracă în acid linoleic (acid gras, nesaturat). Cea mai simplă modalitate de a reduce această deficienţă este să folosiţi în alimentaţie uleiuri vegetale. Adăugaţi ulei de măsline, de porumb, de floarea soarelui (presat la rece) la salate sau la legumele preparate la abur.

Se rup uşor? Mâncaţi legume

Unghiile se rup uşor dar cauzele sunt mai profunde: unghiile friabile sunt acelea care nu-şi pot menţine hidratarea, aşa că straturile unghiei se usucă şi se crapă. Din punct de vedere medical, acest lucru se poate întâmpla ca urmare a unei tiroide hipo-active sau a unei diete sărace în fier. Mâncaţi mai multe legume verzi, salată, spanac, carne roşie şi ouă pentru a spori aportul de fier.

Unghii îngălbenite

O unghie sănătoasă are un aspect rozaliu. Atunci când culoarea de sub unghie nu mai are acest aspect sănătos, atunci există motive de îngrijorare. Când toată unghia capătă o culoare galbenă poate fi semn de boli de plămâni sau de diabet. Punctele galbene de pe unghii pot fi un indiciu de micoze sau de psoriazis.

Puncte albe=psoriazis

Mici pete albe care apar pe o unghie sănătoasă, de culoare roz nu pot fi, în mod normal, semn al vreunei afecţiuni serioase. Cel mai adesea, aceste puncte sunt manifestarea unei traume ale unghiei. Dar dacă sunteţi siguri că nu v-aţi lovit, există câteva cauze pentru care există aceste zone albe pe unghie: afecţiuni ale pielii, psoriazis şi eczeme, sau o dietă deficitară în zinc. Mâncaţi mai multe cereale integrale, carne de pui şi peşte.

Semilună=boală de inimă

Acea semilună albă, de la baza unghiei apare atunci când rădăcina se odihneşte. În mod normal, este mai vizibilă la degetul mare şi în mod progresiv, devine mai puţin vizibilă pe fiecare deget al mâinii, începând de la degetul mare spre degetul mic. O semilună mare poate fi semn de tahicardie iar lipsa ei poate arăta tulburări în circulaţia sanguină ori o insuficienţă cardiacă. Sursa: click.ro

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Sancțiune de 2.000 de lei și material lemnos confiscat

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.