Doina Federovici: 8 autogunoiere noi pentru județul Botoșani - FOTO
Unde trebuie să ţii pâinea pentru a fi proaspătă mai mult timp. Mulţi fac această greşeală
Cine nu ar savura o felie delicioasă de pâine mereu proaspătă?! Însă pentru un astfel de obicei este nevoie ca alimentul să fie abia scos din cuptor sau tocmai cumpărat de la brutărie. Dacă vrei însă să te asiguri că pâinea rămâne proaspătă mai mult timp la tine acasă, trebuie să știi care este locul ideal în care să o depozitezi. Mulți obișnuiesc să facă o greșeală banală, care atrage mucegaiul.
Locul perfect în care să ții pâinea pentru a fi proaspătă mai mult timp
Depozitată incorect, pâinea se strică destul de repede. Aceasta ajunge fie să se întărească, ori să prindă mucegai. De aceea, multe felii ajung la gunoi, în loc pe mesele noastre. Indiferent că este făcută în casă sau cumpărată din magazin, trebuie să cunoști care este locul perfect în care să ții pâinea pentru a se păstra proaspătă mai mult timp. Astfel, vei evita ca aceasta să mucegăiască.
Conform specialiștilor, valabilitatea pâinii ține de cantitatea de grăsime din compoziția ei. Cum în rețetele gata preparate nu putem influența acest factor, este necesar să apelăm la un spațiu de depozitare sigur, care să păstreze pâinea proaspătă mai multe zile, până o consumăm. Unul dintre cel mai nociv spațiu este chiar punga de plastic, care facilitează apariția mucegaiului.
Dacă intenționezi să ții pâinea pentru trei sau patru zile, asigură-te că o păstrezi la temperatura camerei, ideal pe blatul de bucătărie. Însă ai grijă să nu fie învelită într-o pungă de plastic pentru că aceasta va duce la crearea umidității excesive. Iar umiditatea duce la apariția mucegaiului și la scurtarea perioadei de valabilitate. Cea mai bună soluție este depozitarea pâinii într-o cutie specială sau o pungă de hârtie.
Totodată, pentru a se păstra proaspătă mai mult timp, pâinea poate fi ținută în frigider, acesta oferind o temperatură constantă și o umiditate interioară echilibrată. Totuși, și această metodă poate degrada textura pâinii, dacă este ținută îndelung la rece. Dacă ai nevoie să o depozitezi pentru mai mult de o săptămână, cea mai simplă variantă este congelatorul.
Depozitarea la congelator va prelungi durata de valabilitate a multor alimente, printre care se regăsește și pâinea. Ea poate fi păstrată chiar și timp de șase luni. Pentru a îngheța pâinea, dacă nu intenționezi să o folosești pe toată ulterior, este să pui la congelator fiecare felie, separat.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.