Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Pas cu pas ce trebuie să faci dacă te înţeapă o albină sau o viespe

Pas cu pas ce trebuie să faci dacă te înţeapă o albină sau o viespe

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Vara este unul dintre cele mai iubite anotimpuri de la noi. E vremea concediilor pentru adulţi, iar copiii sunt în vacanţă. Un singur lucru ne umbreşte bucuria: prezenţa insectelor. Iar cele mai periculoase dintre acestea sunt albinele şi, bineînţeles, viespiile. Cei care au fost înţepaţi îşi amintesc cu groază întâmplarea pe care n-ar vrea s-o repete niciodată. Copii însă suferă mult mai mult în cazul în care au fost înţepaţi de o albină sau viespe. Şi cu toate că astfel de evenimente sunt destul de rare este bine de ştiut care sunt paşii ce trebuie urmaţi.

Trei din patru adulţi nu ştiu cum să reacţioneze în cazul în care au fost înţepaţi. Faptul este îngrijorător mai ales în cazul persoanelor cu copii care pot intra în şoc anafilactic în urma înţepăturilor. Dacă micuţul tău a fost rănit de o astfel de insectă, în primul rând ar trebui să ceri sfatul unui medic şi în acelaşi timp, să-l calmezi pe copil şi să aştepţi sosirea ambulanţei, dacă este cazul.

Iată, pe scurt, care sunt primele măsuri în care micuţul vostru a fost atacat de o albină sau viespe:

1. Înainte de orice trebuie să ştiţi că în cazul În care albina este vinovată, în urma sa va rămâne agăţat de piele acul împreună cu săculeţul de venin. Încercaţi să-l scoateţi din piele cât de repede puteţi. (Viespea, în schimb, nu rămâne fără ac, astfel că ar putea înţepa de mai multe ori).

2. Spălaţi repede locul rănit cu apă şi săpun. Repetaţi procesul de 2-3 pe zi până când rana s-a vindecat.

3.Timp de câteva minute aplicaţi o pungă de gheaţă asupra locului sensibil.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani