Miroși urât? Opt alimente care schimbă mirosul corporal

Miroși urât? Opt alimente care schimbă mirosul corporal

Se intampla sa observi ca mirosi urat, desi ai grija la igiena corporala? Uneori, anumite alimente, chiar daca nu sunt consumate excesiv iti schimba mirosul pielii si al transpiratiei. Descopera in acest articol care alimente te fac sa emani un miros neplacut.

Suntem ceea ce mancam, iar ceea ce bagam in gura poate avea efect aspra mirosolui corporal. Daca ti s-a intamplat si tie sa mirosi urat sau sa stai langa o persoana ce parea scoasa din cutie, dar care emana un miros neplacut, nu te grabi cu judecata. Vinovatii s-ar putea sa fie acolo unde te astepti mai putin: in farfurie.

Anumite alimente, chiar daca nu sunt consumate in cantitati mari pot schimba mirosul pielii si al transpiratiei. Asadar, daca desi ai facut un dus si te-ai parfumat, constati ca mirosi urat, intreaba-te ce ai mancat recent. Poate carne rosie? Intr-un studiu din 2006 publicat in Chemical Senses, femeile au evaluat cateva esantioane de transpiratie masculina. Cele provenite de la barbati vegetarieni au fost apreciate ca fiind extrem de atractive. La polul opus s-au aflat cei care consumasera recent carne rosie.

De ce carnea rosie te face sa mirosi urat
Carnea rosie contine mult fier, zinc, fosfor, vitamine care se digera lent, iar acest proces vine cu consecinte olfactive neplacute. In timpul digerarii, lasa in urma reziduuri in tractul digestiv care se amesteca in cele din urma cu bacteriile, apoi acestea sunt eliberat in transpiratia ta. Dupa cum stiti, exista o multime de motive de sanatate pentru a renunta sau macar reduce consumul de carne rosie.

Daca esti amator de fast-food, fii atent si la combinatia hamburger cartofi prajiti. Uleiul vegetal hidrogenat se descompune rapid in organism si schimba mirosul pielii.

Alcool si cafea
Viciile comune iti saboteaza nu doar sanatatea. Alcoolul, cafeaua, tutunul, toate acestea te pot face sa mirosi urat. Ele schimba mirosul pielii si al transpiratiei. Conform Berkeley Wellness, atunci cand consumi alcool, cea mai mare parte este metabolizata de ficat in acid acetic. Cu toate acestea, un pic din alcool este eliberat prin transpiratie si respiratie (de aici si respiratia neplacuta). Mirosi urat cu cat bei mai mult, asa ca ar fi bine sa limitati acest viciu.

Natura diuretica a cafelei usuca gura, care asigura cresterea bacteriilor si creeaza un miros universal neplacut. Potrivit lui dr. Andrew Weil, acest lucru se poate extinde si la mirosul corpului tau. Stimulantii precum cafeaua cresc activitatea glandelor sudoripare apocrine.

Peste
Dupa cum stim pestele este un aliment extrem de nutritiv. Este recomandat pentru cantitate de acizi grasi omega-3, asa-numite grasimi „bune”. Dezavantajul? Un raport din 2007 aparut in JAMA a descoperit ca acest aliment te poate face sa mirosi urat. Asta pentru ca unele persoane nu pot descompune trimetilamina, un compus gasit in carnea de peste. In cazul acestor persoane, mirosul corpului seamana cu mirosul de peste. Aceasta tulburare metabolica se numeste trimetilaminurie.

Poti sa mirosi urat daca mananci crucifere si sparanghel
In ciuda numeroaselor beneficiil pentru sanatate, legumele crucifere – varza, conopida, broccoli, de exemplu, contin niveluri ridicate de sulf. In procesul de metabolizare a sulfului se elimina substante urat mirositoare. Aceastea pot agrava mirosul. Aroma intepatoare se poate regasi in respiratie, transpiratie si gaze. Este unul dintre motivele pentru care mirosul tau este atat de neplacut.

Aceasta nu inseamna ca ar trebui sa le excludeti din dieta. Gatitul la aburi sau fierberea acestor legume reduce acest efect. Puteti adauga, de asemenea, condimente precum coriandru, turmeric pentru a diminua parfumul sulfuric. Sparanghelul este cunoscut mai ales pentru ca mirosul urinei este ingrozitor. Acest miros este rezultatul descompunerii compusului sulfuric, mercaptan, care poate schimba insa si mirosul pielii tale.

Usturoi si ceapa
Toata lumea stie ce se simte si cum mirosim dupa ce mancam ustori. Mirosul neplacut este cauzat de alicina, un alt compus sulfuric care este eliberat atunci cand usturoiul este taiat sau zdrobit. Dupa consum, se descompune rapid in organism si se transforma in alte substante mirositoare care se amesteca cu bacteriile si se scurg in transpiratia ta. Cu toate acestea, unele studii recente au indicat faptul ca unele persoane considera acest miros ca fiind sexy. Ceapa, un alt aliment bogat in sulf isi reduce semnificativ mirosul daca o tratam intr-un anumit fel inainte de a o gati. Tot ce trebuie sa faci este sa o freci cu sare si apoi sa o storci bine.

Stirea anterioara

Magazin de echipamente de schi! Vă așteptăm în orice perioadă!

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.