Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Medical Missions revine pentru a colabora din nou cu medicii din Botoşani

Medical Missions revine pentru a colabora din nou cu medicii din Botoşani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Echipa de doctori americani Medical Missions revine pentru a colabora din nou cu medicii din Botosani. Incepand de ​duminica, 30 August, 4 chirurgi si o echipa intreaga formata din 25 de voluntari medicali vor efectua controale medicale si interventii chirurgicale  gratuite, in colaborare cu medicii romani.
 
Medical Missions vor face controale medicale si interventii chirurgicale ORL, plastice, laparoscopice, si ortopedice cu precadere copiilor, dar si adultilor care au nevoie de aceste servicii medicale realizate in mod gratuit. Anul acesta se adauga interventii chirurgicale vaginale la Maternitate, pe langa interventiile de la pediatrie si spitalul Judetean.
 
Doctorii si ceilalti membri ai echipei vor face controale medicale generale si consultatii pentru operatii in cadrul clinicii ambulatorii timp de 5 zile incepand de Duminica, 30 August pana Joi, 3 Septembrie, 2015 la sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean​.​
 
Pacientii se pot preinscrie pe liste sunand la sectia de pediatrie a spitalului pentru a fi programati pe zile, sau pot veni direct la control in timpul misiunii.
 
Duminica, 30 August, pacientii se pot prezenta la clinica ambulatorie pentru control si consult de chirurgie la ora 12. De luni pana joi pacientii se pot prezenta la clinica ambulatorie de la sectia de pediatrie incepand cu 7:30 dimineata.
 
Procedurile chirurgicale vor fi in sfera ORL, reconstructie plastica, chirurgie generala laparoscopica, ginecologie si ortopedie.
 
Procedurile ORL  si plastice se vor efectua la sectia de Pediatrie a Spitalului, cele generale si de ortopedie se vor efectua la Spitalul Judetean, iar cele ginecologice la Maternitate. In cadrul clinicilor ambulatorii zilnice se vor efectua demonstratii de igiena dentara,  se vor distribui instrumente de igiena dentara, posibil ochelari de vedere, vitamine, jucarii  pentru copiii care vin la control si alte astfel de donatii.
 
Doctorii de familie care au pacienti copii cat si adulti pentru Misiunea Medicala pot contacta sectia de pediatrie a spitalului Judetean Mavromati – fostul  Spital de Copii Botosani -  pentru a fi adaugati pe liste si programati pe zile. Inscrierea pentru consult si eventual operatie se poate face personal sau telefonic la 0231 582290 interior 128 intre orele 8-16 oricand pana la inceperea misiunii ( Sectia de pediatrie).
 
Datorita timpului limitat si numarul de cereri, pacientii care nu vor fi operati anul acesta vor fi pusi pe liste pentru anii viitori.
 
„Asteptam cu nerabdare sa participam la a 15-a misiune medicala in judetul  Botosani”  au declarat Ken si Laura Conde, coordonatorii misiunii.
 
„Suntem recunoscatori tuturor celor cu care am colaborat, in special Prefecturii Botosani, Spitalului Judetean Mavromati, sectiei de pediatrie, Maternitatii, Directiei de Sanatate Publica Botosani, tuturor medicilor romani, cadrelor medicale si celor care ne vor ajuta zi de zi. De asemenea, suntem mereu recunoscatori pentru prieteniile care se cladesc pe parcursul misiunii si caldura cu care suntem primiti cand venim sa va vizitam.” este mesajul echipa Medical Mission​.​

Sursa: romania-actualitati.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani