Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Lucrurile pe care nu trebuie să le faci niciodată înainte de a adormi

Lucrurile pe care nu trebuie să le faci niciodată înainte de a adormi

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Specialiștii sunt de părere că principalele cauze pentru care nu dormim bine sunt obiceiurile proaste pe care le avem înainte de culcare.

Adormi uitându-te la televizor. Lumina puternică ce provine de la ecranul televizorului stimulează creierul, afectând secreția de melatonină, hormonul necesar pentru un somn odihnitor.

Stai cu ochii lipiți de telefon. Lumina albastră emanată de ecranul telefonului este la fel de nocivă ca și lumina emanată de televizor. Aceasta îți stimulează creierul și întrerupe ritmul cicardian.

Manânci alimente grase sau picante. Alimentele prea grase sau picante pot provoca reflux gastroesofagian, care te va împiedica să adormi.

Ai o rutină neadecvată înainte de culcare. Creierul are nevoie de o rutină înainte de somn, care să îl pregătească pentru odihnă. Rutina ta poate fi exact așa cum îți dorești: poți începe cu un duș, apoi te poți demachia și poti medita preț de 10 minute. Pe de altă parte, poți citi sau poți bea un ceai cu efecte calmante, conform doc. Sursa: antena3.ro

Etichete: , , , ,

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani