Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Lipsa de vitamine asociate cu durerea de cap

Lipsa de vitamine asociate cu durerea de cap

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Migrenele se asociaza cu carente de vitamine, potrivit rezultatelor unui studiu realizat in SUA. Persoanele care sufera frecvent dureri de cap au niveluri scazute de vitamina D, vitamina B2 (riboflavina) si coenzima Q10. Cercetatorii au constatat ca femeile cu migrene erau mai susceptibile decat barbatii de a avea carente de coenzima Q10. In schimb, acestia din urma prezentau mai degraba lipsa de vitamina D.

Autorii au observat de asemenea ca migrena cronica este asociata cu o prevalenta ridicata a lipsei de coenzima Q10 si vitamina B2.

Sunt necesare studii aprofundate pentru a vedea daca suplimentarea cu vitamine este eficienta in tratarea migrenelor. Specialistii ne sfatuiesc sa compensam sau sa prevenim carentele de vitamine printr-o alimentatie sanatoasa.

Pentru doza necesara de vitamina D, trebuie sa mancam peste gras, oua, ficat, sa facem miscare si sa ne expunem la soare. Ca surse de vitamina B2 avem germenii de grau, branzeturile fermentate, ciupercile, carnea de pui, in special ficatul si inima.

Coenzima Q10 se sintetizeaza in principal pe cale endogena, dar dupa varsta de 25 de ani, productia naturala de coenzima Q10 scade. Sursele alimentare, precum carnea de vita, sardinele sau alunele de padure, sunt de obicei insuficiente pentru a compensa deficitul, motiv pentru care se recomanda suplimentele alimentare de coenzima Q10. sursa: sanatate.bzi.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani