Igiena în bucătărie: cele mai frecvente 5 greșeli

Igiena în bucătărie: cele mai frecvente 5 greșeli

Greseli de igiena în bucătărie. În bucătărie, adesea facem multe greșeli, chiar dacă de cele mai multe ori nu ne dăm seama. O acțiune obișnuită și repetată precum gătitul, ni se pare atât de evidenta, încât uneori nu acordăm atenție la tot ceea ce facem. Nu ne dăm seama cât de multe capcane se pot ascunde în comportamentul nostru complet inofensiv. Igiena este o problemă de bază care nu trebuie neglijată, mai ales atunci când gătiți. O mică greșeală ne poate costa scump și ne poate distruge cina pregătită cu mult efort.

V-ați gândit vreodată că multe lucruri pe care le faceți sunt greșite? Pentru a împiedica ca o seară frumoasă să se transforme într-o experiență neplăcută, iată cele mai frecvente 5 greșeli.

1) Frigiderul
În frigider, bacteriile se pot deplasa și pot contamina alte alimente. Pentru a evita acest lucru, puneți-le în recipiente adecvate. Nu trebuie să neglijați curățarea frigiderului, care trebuie făcută frecvent.

2) Ustensile de bucătărie
Dacă în cazul bucătăriilor profesionale există multe funduri de tăiere și cuțite, acasă alegerea este limitată. Prin urmare, este necesar să spălați ustensilele bine cu fiecare schimbare de ingredient sau să începeți să lucrați ingredientele care vor fi consumate crude pentru a termina cu carnea și peștele. Fundurile de lemn nu sunt recomandate, deoarece tind să absoarbă substanțe, devenind un substrat perfect pentru înmulțirea germenilor. Dacă aveți unul, ar trebui să îl curățați frecvent cu un burete înmuiat în oțet sau suc de lămâie.

3) Mănuși
Dacă obișnuiți să folosiți mănuși pentru a vă pregăti mâncărurile, nu uitați să le înlocuiți suficient de frecvent, deoarece alegerea de a le folosi ar trebui să fie mai igienică, dar ar putea deveni opusul.

4) Lac de unghii
Când gătești cu lac de unghii, este mai greu să vezi reziduuri alimentare pe degete. Acesta este motivul pentru care este important să folosiți o perie mică de fiecare dată când vă spălați pe mâini.

5) Mâinile
Spălarea mâinilor este o operație extrem de importantă pentru a preveni răspândirea bacteriilor. Ar trebui să se facă înainte, în timpul și după prepararea alimentelor, în special atunci când se utilizează alimente foarte diferite.

Stirea anterioara

Magazin de echipamente de schi! Vă așteptăm în orice perioadă!

Stirea Urmatoare

Se dau câte o sută de euro direct de la stat! Veste uriașă pentru 200.000 de români

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.