Descoperă efectele cuptorului cu microunde asupra sănătăţii tale

Descoperă efectele cuptorului cu microunde asupra sănătăţii tale

Cuptorul cu microunde este un ajutor de nădejde al gospodinelor secolului XXI care au din ce în ce mai puţin timp liber. Numai că multe studii au ajuns la concluzia următoare: cuptorul cu microunde nu este benefic dietei tale pentru că reduce sau chiar distruge valoarea nutriţională a mâncării. În plus, cuptorul cu microunde nu reprezintă un pericol doar pentru oameni, ci şi pentru plante şi animale.

Nu încălzi laptele matern la cuptorul cu microunde

În următoarele paragrafe vom discuta de ce reprezintă un pericol cuptorul cu microunde. Spre exemplu, laptele matern încălzit la cuptorul cu microunde îşi pierde din conţinutul de vitamine şi devine inactiv din punct de vedere biologic. Mai mult, devine toxic atât pentru sistemul nervos, cât şi pentru rinichi. Mai mult, studiile au demonstrat că nici măcar reîncălzirea unui ceai nu este o idee fericită. Cuptorul cu microunde văduveşte vegetalele de 97% din conţinutul nutriţional. Cu alte cuvinte, dacă mănânci broccoli, acesta ajută împotriva dezvoltării de tumorii canceroase, însă dacă îl consumi după ce l-ai trecut prin cuptorul cu microunde, broccoli îşi pierde toate calităţile nutriţionale. Tocmai de aceea, oamenii de astăzi consumă atât de multă mâncare „moartă”. Iar acest lucru duce la un număr crescut de atacuri de cord, cancer, diabet, depresie şi boli ale ficatului. Iar oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că locul cuptorului cu microunde nu este în bucătărie, aşa cum greşit cred miliarde de oameni, ci în laboratoarele unde se fac experimente şi nu mâncăruri.

Motivul pentru care cuptorul cu microunde nu reprezintă o opţiune sănătoasă pentru alimentaţie

Când se găteşte normal mâncarea se încălzeşte de la exterior către interior. Este o funcţie normală a termodinamicii. În schimb, în cuptorul cu microunde, căldura se propagă de la interior către exterior, ceea ce are ca efect distrugere enzimelor şi a nutrienţilor prezenţi în alimente. Tocmai de aceea este indicat să găteşti normal şi să nu-ţi pregăteşti cina la cuptorul cu microunde.

Cuptorul cu microunde este potrivit pentru aplicaţiile ştiinţifice. Sau pentru sterilizare. Sterilizarea este procesul prin care sunt înlăturate sau omorâte diferite forme de microbi printre acestea numărându-se: fungii, bacterii, viruşi etc.

Tocmai de aceea, este o idee excelentă să NU pregăteşti mâncarea în cuptorul cu microunde. Nu doar că are un efect nociv asupra alimentelor, dar îţi creează şi ţie probleme de sănătate.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.