De ce avem nevoie de drojdie de bere

De ce avem nevoie de drojdie de bere

Drojdia de bere este suplimentul alimentar prin excelenţă, fiindcă acoperă „găurile“ nutriţionale create de o alimentaţie dezechilibrată şi de stres.

Drojdia de bere este compusă din colonii de ciuperci microscopice din specia Saccharomyces cerevisiae sau Candida utilis. Aceste microorganisme benefice pentru organism, ale căror dimensiuni sunt între 6 şi 10 microni (1 micron este egal cu o miime dintr-un milimetru) digeră zahărul şi amidonul din cereale, creând un mediu bogat în proteine şi în vitamine, în principal cele din grupul B.

De altfel, drojdia de bere este una dintre cele mai importante surse naturale de vitamina B1 (tiamină), esenţială pentru metabolismul glucidelor şi grăsimilor. O lingură cu drojdie furnizează de nouă ori necesarul de vitamina B1.

Este, de asemenea, o sursă excelentă de vitaminele B2 (riboflavină) şi B3 (niacină) şi conţine şi vitamina B5, B6 şi B8. Pe lângă acestea şi proteine de calitate, drojdia de bere aduce în corp şi polizaharide extrem de importante, cum sunt glicanii, substanţe care stimulează sistemul imunitar.

Atenţie! Consumul de bere nu aduce aceleaşi beneficii cu administrarea drojdiei de bere conform recomandărilor medicilor.

Ce trebuie să mai ştii despre beneficiile drojdiei de bere

-Conţine cantităţi importante de minerale, în special calciu, magneziu, fier, cupru, fosfor şi potasiu, precum şi enzime esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

-„Drojdia de bere creşte rezistenţa la efort fizic şi intelectual şi combate depresia“, spune medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie.

-Îmbunătăţeşte aspectul pielii, fiind recunoscută, de altfel, de Comisia Europeană ca tratament pentru acnee cronică, al unghiilor şi al părului.

-Curele sunt recomandate şi în caz de: tulburări de creştere la copii, malnutriţie, diaree infecţioasă, prevenţia tulburărilor digestive după o cură cu antibiotice, dermatoze etc.

O cură durează o lună şi se face prin administrarea a două-trei grame de pudră de drojdie de bere pe zi. De asemenea, se poate combina cu miere: la o linguriţă cu drojdie proaspătă se adaugă două linguriţe cu miere. Din pasta obţinută se iau trei linguriţe, de trei ori pe zi, înainte de mesele principale.

În jumătate de litru de suc de morcovi proaspăt se pun două linguriţe cu drojdie uscată, se amestecă bine şi se pune la rece. Se bea pe parcursul unei zile, în trei reprize.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

16 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare reținute de polițiști în noaptea Învierii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.