Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cum se poartă corect o mască medicală

Cum se poartă corect o mască medicală

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Odata cu declansarea epidemiei de gripa, mastile medicale au devenit un accesoriu necesar, in special in spatiile aglomerate. Iata cum se poarta corect masca medicala:

Dr. Vasi Radulescu face lumina in multitudinea de sfaturi privind modul corect in care ar trebui purtate mastile pentru a ne proteja.

Cele mai multe sunt de uz chirurgical si impiedica particulele lichide sa ajunga dintr-o parte in alta (dinspre echipa operatorie spre campul operator care trebuie sa fie steril, dar si invers, pentru ca sare sange sau alte lichide). Exista si masti cu filtre performante care au capacitatea de a stopa mai multe tipuri de substante.

Cu partea colorata in exterior, cu banda speciala pentru nas logic in zona nasului cu apasare ferma, cu barbia, gura si nasul acoperite, cu partile laterale ale mastii cat mai bine lipite de obraji. NU se poarta DIFERIT! Nu procedati ca in sfaturile livrate pe internet de persoane neavizate care spun ca trebuie sa fie cu albul in interior cand esti sanatos si cu albul in exterior cand esti bolnav.

Cat se poarta? O singura data. Se manevreaza cu grija, se arunca atunci cand devine umeda.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani