Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cum scapi de durerea în gât în câteva ore

Cum scapi de durerea în gât în câteva ore

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Unul dintre cele mai bune remedii contra durerii in gat este aspirina, dar si mierea si produsele care contin mentol, deasemenea au efecte calmante, conform unuei noi cercetari.

Durerea in gat poate fi redusa in doar cateva ore, daca se face gargara cu o solutie din cateva tablete de aspirina dizolvate in apa, arata un studiu realizat de cercetatorii de la University of Cardiff Common Cold Centre.

Durerea in gat este ameliorata, prin aceasta metoda, timp de peste sase ore.

O alta metoda de calmare a durerii in gat este inhalarea de produse care contin mentol.

Durerea in gat poate fi ameliorata foarte bine si de miere, care poate trata infectiile la nivelul gatului, deoarece contine peroxid de hidrogen, care are proprietati antibacteriene, potrivit expertilor de la Universitatea Waikato din Noua Zeelanda.

Mierea administrata copiilor inainte de culcare a actionat mai bine in a calma tusea si durerea in gat pe parcursul noptii decat multe siropuri specifice, spun cercetatorii de la Universitatea din Maryland.

Un remediu mai putin obisnuit, dar care s-a dovedit a fi eficient pentru durerea in gat, este acupunctura la nivelul urechii. „S-ar putea sa fie un efect placebo, dar functioneaza", spun cercetatorii.

Etichete: , ,
ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani