Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cum să te speli corect pe cap. Cele mai frecvente greşeli la duş: îţi afectează grav pielea

Cum să te speli corect pe cap. Cele mai frecvente greşeli la duş: îţi afectează grav pielea

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

După o zi lungă și grea la serviciu, tot ce îți mai poți dori este să ajungi acasă și să faci o baie care să te ajute să te relaxezi și să adormi mai bine. Tu știi care sunt greșelile cele mai frecvente pe care le facem la duș și care ne afectează pielea?

Nu a spus nimeni până acum că există anumite reguli de care ar trebui să ținem cont atunci când facem duș. Însă chiar și așa, potrivit site-ului dailymail.com, doctorul Derek V Chan, un dermatolog de succes din New York, a precizat câteva dintre greșelile prin ajutorul cărora lezăm pielea atunci când facem duș.

Nu utiliza apa foarte caldă

Chiar dacă un duș fierbinte poate fi o adevărată plăcere pentru tine uneori, medicul aprecizat că întotdeauna trebuie ca apa să aibă o temperatură medie deoarece apa foarte fierbinte va facilita deshidratarea pielii, înlăturând lubrifianții naturali ai pielii tale.

În cazul în care te confrunți cu anumite eczeme mai ales, apa fierbinte va înrăutăți aspectul pielii și va întârzia procesul de regenerare natural al pielii.

Doctorul a punctat și faptul că dacă folosești chiar și pentru o scurtă perioadă apă cu o temperatură mai mare de 49 de grade te poți alege cu arsuri la nivelul pielii.

Cum să te speli corect pe cap?

Potrivit aceleiași surse, indiferent de produsele de curățare a scalpului pe care ai ales să le folosești, este necesar să întinzi bine șamponul pe scalp, să masezi ușor cu mișcări circulare și să lași 2-3 minute să acționeze, apoi să clătești.

Produsele nu trebuie aplicate doar pe firul de păr, ci și pe scalp, trebuie să urmărești fenomenul natural în urma căruia părul tău se îngrașă și să îi lași măcar o zi să se bucure de sebumul său. De două-trei ori pe săptămână este mai mult decât suficient pentru a lăsa în felul aceasta scalpul să își îndeplinească toate atribuțiile.

Alegerea săpunului sau a gelului de duș iar este un aspect de care trebuie să ții cont foarte atent deoarece fiecare piele are nevoie de o anumită formă de îngrijire.

Pentru a te feri de orice risc, este recomandat să folosești un săpun cu eucalipt sau levănțică, iar dacă pielea ta este foarte bândă și sensibilă, să mergi pe varianta blândă din gama de bebeluși.

Este bine sau nu să facem exfoliere?
Pielea, cel mai mare organ al corpului uman este capabil să se regenereze singur, proces numit exfoliere. Însă chiar și așa este indicat ca să o ajutăm și noi la înlăturarea acneei ori a porilor încărcați. O dată maxim de două ori pe săptămână ar trebui să fie suficient pentru tenul tău.

În funcție de afecțiunile cu care te confrunți trebuie să discuți cu medicul tău specialist care te monitorizează, există cazuri în care exfolierea este contraindicată sau din contră se recomandă a se face mai des.

O exfoliere agresivă va înlătura factorii protectori ai pielii, o va sensibiliza și o va predispune la eczeme și alte infecții.

Doctorul a subliniat faptul că una dintre cele mai mari greșeli este aceea că după baie marea majoritate se șterg cu prosopul, aceasta a precizat că este indicat să tamponezi un pic pielea astfel încât să lași și pielea să se bucure de apă și să îți ea atât cât are nevoie în urma dușului.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani