Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cum ne poate îmbolnăvi mucegaiul din casă

Cum ne poate îmbolnăvi mucegaiul din casă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Ai dureri de cap, pielea iritată sau ești toropit de oboseală dimineața când te trezești? Aceste simptome pot avea o cauză care se află chiar în încăperea în care dormi: mucegaiul.

Reacții alergice
Problemele de sănătate cauzate cel mai frecvent de expunerea la mucegaiuri sunt alergiile, manifestate prin simptome precum mâncărimi ale pielii, strănut, înroșirea și lăcrimarea ochilor și secreții nazale.
În urma unei expuneri îndelungate, mai pot apărea tusea și o respirație greoaie. Aceste senzații apar fie în urma inhalării sporilor, fie după ce ai atins o suprafață contaminată.

Pneumonie
În anul 2004, Institutul de Medicină (IOM) din Statele Unite ale Americii a arătat, în urma unui studiu, că mucegaiul poate înrăutăți simtomele astmului.
Cercetătorii au evidențiat, de asemenea, că mucegaiurile pot favoriza și apariția pneumoniei, în urma unei expuneri prelungite.
Mai mult, în urma unei cercetări a oamenilor de știință americani de la Universitatea Brown s-a descoperit că micotoxinele conținute de unele specii de mucegai pot provoca dificultăți de concentrare, obooseală, cât și dureri de cap.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani