Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cum devenim mai sănătoși cu apă rece

Cum devenim mai sănătoși cu apă rece

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Sigur ca stii cat de benefice sunt baile fierbinti pentru picioare, mai ales atunci cand e folosita si sarea de baie, însa ai idee ce se întampla daca introduci picioarele în apa rece ca gheata? Atunci cand îti bagi picioarele în apa rece, inima ta începe sa bata mai tare, tensiunea arteriala creste, iar tu ai mai multa energie si oboseala dispare.

Mai mult decat atat, datorita schimbarilor ce au loc la nivelul circulatiei sangelui, starea ta de spirit se îmbunatateste vizibi. Stresul acumulat pe parcursul zilei poate fi dat uitarii în numai cateva secunde daca îti faci un obicei din a îti spala picioarele în apa rece, de fiecare data cand te întorci de la serviciu. Imediat dupa ce scoti picioarele din apa rece, pune-ti o pereche de sosete din bumbac.

Potrivit cercetatorilor germani, persoanele care merg mai departe si îsi fac dus cu apa rece în fiecare zi, rareori se pricopsesc cu o raceala sezoniera, sistemul lor imunitar fiind întarit astfel. Ei bine, unul dintre motivele pentru care sportivii profesionisti fac dus de fiecare data cu apa rece dupa un antrenament este acela ca recuperarea este mai rapida. Astfel are loc vasoconstrictia (n.r. micsorare a diametrului vaselor sangvine prin contractia fibrelor musculare netede din peretii lor - ceea ce are drept rezultat reducerea afluxului de sange) întregului corp, stingand tot acel acid lactic, astfel încat sa va simtiti bine a doua zi si sa fiti pregatit pentru antrenamentul din ziua urmatoare.

Pont: Cateva picaturi de uleiuri esentiale puse în apa rece în care îti introduci picioarele vor face acest ritual si mai placut.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani