Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cum combatem durerile de cap care se agravează primăvara

Cum combatem durerile de cap care se agravează primăvara

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Durerile de cap care se agraveaza primavara provoaca ameteli, tulburari de vedere si vajaituri în urechi, ‘’senzatia de cleste pe creier’’, ‘’tample gata sa explodeze’’. Analgezicele sunt doar partial eficiente si cu urmari neplacute pentru stomac. Se recomanda, în schimb, remediile alternative, fara urma de risc si cu eficienta îndelungata.

O cura cu suc sporeste aportul de vitamine, substante minerale si microelemente care stimuleaza eliminarea deseurilor de metabolism. La nevoie, se bea dimineata, la pranz si seara cate ¼ l suc de legume si nu se mananca nimic, sau cel mult o portie de muesli sau o supa de fulgi de ovaz. Reteta sucului: se amesteca 300 ml suc de sfecla rosie, 100 ml suc de morcovi, 100 ml suc de telina, 30 ml suc de ridiche si 2 linguri suc de cartofi. Cartofi cruzi. Atunci cand creste temperatura, apar dureri spastice. Sucul de cartofi are efect decontractant. Se taie felii un cartof crud si se aplica feliile pe frunte. Cand efectul racoritor cedeaza, se înlocuiesc cu felii proaspete.

Ceaiuri: Ghimbirul actioneaza asupra prostaglandinelor, hormonii implicati în inflamatii. În plus, calmeaza si transpiratiile care acompaniaza, adesea, migrenele. Se adauga o jumatate de lingurita de ghimbir ras într-un pahar de apa, se amesteca si se consuma. Se poate, de asemenea, varsa 1 cana de apa clocotita peste 1 lingurita de ghimbir ras. Se lasa sa se raceasca si se bea. Rozmarin: Rozmarinul blocheaza amplificarea durerii de cap. Se toarna 1 cana de apa clocotita peste 1 lingurita de rozmarin uscat. Se acopera, se lasa la infuzat 10 minute, se strecoara si se bea. Musetel. Reduce intensitatea si frecventa migrenelor. Se toarna 1 cana de apa clocotita peste 1 lingurita de musetel. Se acopera, se lasa la infuzat 10 minute, se strecoara. Se bea în fiecare dimineata un pahar de infuzie pe stomacul gol.

Ulei de in: Bogat în acizi grasi esentiali, uleiul de in ajuta organismul sa limiteze productia de prostaglandina. Se iau în fiecare zi una sau doua linguri de supa cu ulei de seminte de in, adaugandu-l în salate. Se tine sticla la frigider, la adapost de lumina si de caldura. Propolis si salvie pentru detensionarea pielii capului Se maseaza regulat pielea capului prea ‘’întinsa’’ su alifie de propolis si salvie. Se poate folosi si ulei simplu de germen de grau. Pere zemoase si nuci. Se consuma regulat pere zemoase si nuci crude.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani