Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ce remedii naturale poți aplica în lupta cu răceala și gripa

Ce remedii naturale poți aplica în lupta cu răceala și gripa

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Dacă frigul de afară ți-a venit de hac și ai răcit, să știi că există câteva remedii naturale care pot înlocui cu succes sau completa tratamentul cu medicamente. Multe dintre acestea sunt bine-cunoscute, fiind transmise din generație în generație, fără însă a fi explicate științific.

Fie că este vorba de o răceală, cu dureri în gât, strănuturi sau tuse, fie că te-ai ales cu o gripă și ai temperatură, dureri musculare, diaree și greață, există câteva remedii care te vor ajuta cu siguranță.

Iată cum poți lupta cu bolile sezonului rece, în mod natural.

Pentru durerile în gât, sarea face minuni. Încălzește 250 de ml. de apă într-o cană, adaugă o linguriță de sare sau chiar mai mult și fă gargară cu apa sarată. Medicii confirmă că, astfel, durerea în gât se va atenua, căci sarea „va ataca” virusul. În plus, trucul ameliorează și durerile de dinți.

Dacă doar gândul de a face gargară cu apă sărată îți provoacă repulsie, poți înlocui sarea cu zeamă de lămâie. Gargara cu apă acră va crea un mediu acid ostil bacteriilor și virusurilor.

Durerilor în gât le vin de hac și mâncărurile condimentate, potrivit specialiștilor. Acestea intensifică salivarea, ceea ce ameliorează starea. De asemenea, favorizează eliminarea secrețiilor nazale. Integral pe Green Report


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani