Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ce mănâncă românii. Cât de sănătos este să mănânci pâine cu slănină și ceapă

Ce mănâncă românii. Cât de sănătos este să mănânci pâine cu slănină și ceapă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Pentru inceput, nutritionista sustine ca nu ar trebui sa marginalizam carnea de porc. „In ultima vreme porcul a fost marginalizat, cazut in dizgratie datorita continutului mare de grasime, lucru nu tocmai adevarat. Este animalul cel mai compatibil cu omul. Porcul e un animal omnivor, ca si omul, in timp ce vaca si oaia sunt animale rumegatoare, iar rumegatul duce la saturatea grasimilor. Asa se explica de ce seul de oaie sau de vaca e imposibil de mancat, contine doar acizi grasi saturati.”

De asemenea, ea subliniaza ca nu toata carnea de porc e grasa, depinde ce bucata alegi. „Muschiuletul de porc are doar 4% grasime si e considerat cel mai fraged si mai sanatos tip de carne. Grasimea de porc are o cu totul alta compozitie, 2/3 din lipide sunt reprezentate de acizii grasi mono si poli-nesaturati, asemanatori cu cei din uleiul de masline, de aceea slanina de porc e gustoasa si frageda.(...)

Slanina cu ceapa si paine, gustarea excelenta pentru persoanele care desfasoara o activitate fizica intensa „Fiind atat de concentrata in grasime si in calorii, slanina este un produs care se consuma cu moderatie, recomandat persoanelor care stau mult in frig sau desfasoara o activitate fizica intensa. Oricine poate sa consume putina slanina cu ceapa si paine, e gustarea traditionala a iernii. Iar daca porcul a fost crescut cu hrana de calitate slanina devine valoroasa din punct de vedere nutritiv pentru ca e bogata in acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6 si vitamina A. Concluzia: reconsiderati prezenta porcului in alimentatia voastra, e mai sanatos si mai gustos decat oaia si vita”, spune Mihaela Bilic. Integral pe foodstory.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani