Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Câte pahare de vin trebuie să bem ca să ajutăm ficatul

Câte pahare de vin trebuie să bem ca să ajutăm ficatul

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Chef Florin Dumitrescu lansează prima carte despre bucătăria românească modernă - FOTOZece mii de paşi în fiecare zi - există o mulţime de aplicaţii care ştiu să îi contorizeze. Apoi, la două zile, un pahar mic de vin roşu. Sunt cele două modalităţi dovedite pentru a creşte nivelul colesterolului bun din sânge.

Nu e rău să încercaţi aceste două metode. Vedem interiorul arterelor, vasele mari prin care trece sângele oxigenat pompat de inimă. Sângele intră în contact cu o foiţă numită ENDOTELIU.

Aici apar leziunile unde, ulterior, se formează plăci de colesterol, moi, uşor de destabilizat prin hipertensiune. Ori plăci de calciu - dure. La fel de dure precum cimentul.

Ambele situaţii sunt periculoase. Ajutaţi foiţa din interiorul vaselor să se auto-protejeze prin mişcare. Efortul fizic aerobic - adică mers, alergări, sărituri - produce substanţe care fac vasul puternic împotriva colesterolului rău.

În acelaşi timp, efortul fizic creşte colesterolul bun, o moleculă mare care transporta colesterolul rău în ficat, unde va fi procesat. Un proces favorabil.

Efort fizic plus un pahar mic de vin roşu mic de 2, 3 ori pe săptămână, neînsoţit de alt tip de alcool. Nu se ştie exact mecanismul prin care o cantitate infimă de alcool face, de fapt, protecţie cardio-vasculară.

Colesterolul bun trebuie să fie minimum 40 - în cazul bărbaţilor - şi peste 46 - în cazul femeilor. Aceasta ca să vă autoprotejaţi de bolile cardiovasculare, dar şi de diabet.

Efortul fizic face ca zahărul din sânge - glicemie, scrie pe buletinul de analiza - să fie condus spre celule, fără ajutorul insulinei. Adică fără ajutorul hormonului produs de pancreas.

Din păcate, practică medicală arată că cei mai mulţi pacienţi care ajung să aibă complicaţii din cauza încărcării grase a arterelor ori din cauza diabetului nu îşi cunosc, multă vreme, suferinţă. Sursa: stirileprotv.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani