Cât este de nocivă de fapt brânza topită pentru organism

Cât este de nocivă de fapt brânza topită pentru organism

Gustul bun si faptul ca este cremoasa fac ca branza topita sa fie apreciata de multi romani. Ba mai mult, ambele calitati vin la un pret relativ mic. Insa unii nu stiu ca aceste caracteristici care incanta papilele gustative sunt generate, de fapt, de E-uri.

Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorului avertizeaza ca toate cele 61 de tipuri de branza topita existente pe piata din Romania contin E-uri, iar cei care le consuma risca sa dezvolte dereglari metabolice, hormonale, afectiuni cardiovasculate si hepatice.

Branza topita este obtinuta prin topirea celorlalte branzeturi. In procesare sunt utilizate saruri de topire polifosfati si citrati – care favorizeaza eliminarea calciului din sistemul osos. De aceea, branza topita e interzisa copiilor, femeilor predispuse la osteoporoza si batranilor, atrage atentia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului National de Cercetari Alimentare. Continuarea pe Lyla.ro.

Stirea anterioara

Invitaţie la teatru cu ocazia Zilelor Municipiului Botoşani

Stirea Urmatoare

Atenție! Nova Apaserv va restricționa furnizarea apei din cauza unei avarii produse la Leorda. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.