Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Blocaj în sănătate. Sistemul de citit cardurile de sănătate s-a blocat vineri dimineață la prima oră

Blocaj în sănătate. Sistemul de citit cardurile de sănătate s-a blocat vineri dimineață la prima oră

Bolnavii din toată ţara sunt nevoiţi să aştepte la uşa medicilor sau pe holurile spitalelor pentru a primi o reţetă. Cei mai afectaţi sunt bolnavii de diabet. Sistemul de citit cardurile s-a blocat în jurul orei 8.30, problema fiind reclamată la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), până la momentul publicării acestei ştiri, de mai mulţi directori de spitale din ţară.

Cardul de sănătate este obligatoriu de la 1 septembrie, iar mediciii nu pot elibera reţete pe perioada cât este blocat sistemul informatic al Casei Naţionale de Sănătate pentru că tratamentul nu este decontat. Cadrele medicale care cedează la insistenţele pacienţilor vor fi obligate să achite tratamentul cu bani din propriul buzunar, la final de lună. Nu doar medicii de familie nu pot elibera reţete bolnavilor cronici, situaţia fiind aceeaşi şi în spitale.

Printre cei mai afectaţi se numără în prezent bolnavii de diabet internaţi în spitale, care nu primesc insulină din cauza acestui blocaj. Integral pe adevarul.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani