Beneficiile caiselor pentru sănătate

Beneficiile caiselor pentru sănătate

Continutul ridicat de beta-caroten si licopen face din caise un important aliment pentru sanatatea inimii. Ambele componente favorizeaza oxidarea colesterolului LDL, fapt care ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare.

Totodata, caisele contin nutrienti precum vitamina A care ajuta la imbunatatirea vederii, dar impiedica si radicalii liberi sa afecteze celulele si tesuturile.

Beneficiile caiselor pentru sanatate:

1. Sunt bune pentru ochi. Multe studii au aratat ca, consumul de caise este extrem de benefic pentru sanatatea ta oftalmica. Consumul de doua sau trei portii de caise intr-o zi sunt benefice pentru a preveni Degenerarea Maculara boala legata de imbatranire.Degenerarea Maculara este o tulburare a ochiului si este una din cauzele majore de pierdere a vederii la persoanele in varsta. De asemenea, ajuta la intarirea nervilor oculari.

O alta boala majora numita ARMD neovascular te poate afecta mult mai greu daca consumi in mod constant caise. Carotenoidele si diverse vitamine prezente in caise sunt ingredientele care reduc riscul de a dezvolta neovascularul ARMD. Doua sau trei portii ajuta in aceasta problema.

2. Sursa bogata de antioxidanti. Caisele cand sunt coapte sunt o sursa bogata de antioxidanti. Antioxidantii sunt necesari pentru a ajuta la functionarea naturala a organismului. Cu cat este mai mare cantitatea de antioxidanti din organism, cu atat este mai mare rata de eliminare a toxinelor din organism. Toxinele sunt substante nocive care se acumuleaza in intestine si tractul digestiv. Caisele au capacitatea de a creste productia de antioxidanti. Ele sunt, de asemenea, bogate in carotenoizi si fitonutrienti si alti antioxidanti puternici. Caisele sunt bogate in vitamina A  datorita prezentei unor nivele ridicate de  beta-caroten.

Vitamina A este, de asemenea, utila ca un antioxidant. Prezenta sa este utila pentru cresterea celulelor in organism, ajuta la imbunatatirea functionarii sistemului imunitar, precum si in mentinerea sanatatii oculare.

Datorita beneficiilor furnizate sistemului imunitar, aceasta implica faptul ca exista o imbunatatire a starii de sanatate generala a organismului uman. O persoana care consuma mai multe caise este mai putin predispusa la o varietate de infectii si tulburari.

3. Continut mai ridicat de fibre. Caisele uscate sunt unele dintre cele mai bune surse de fibre alimentare. Desi fibrele sunt in general bune pentru organismul uman, caisele contin un tip special de fibre, care este chiar mai benefic. Ele contin fibre solubile bogate, care sunt usor dedizolvat. Se topeste intr-o substanta asemanatoare gelului si ajuta in descompunerea acizilor grasi. Dupa ce acizii grasi sunt descompusi, ele ajuta la eliminarea particulelor de alimente digerate si in miscarea usoara a intestinului.

Cantitatea mare de fibre alimentare, de asemenea, ajuta la pastrarea sigurantei impotriva tulburarilor gastro-intestinale. Nu numai ca ajuta la descompunerea particulelor de alimente, dar, de asemenea, ajuta la absorbirea nutrientilor din produsele alimentare. sursa: life-carebio.com

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.