Alimente care ajută la reducerea colesterolului

Alimente care ajută la reducerea colesterolului

Este ușor să mănânci alimente care îți ridică nivelul de colesterol. Cu toate acestea, schimbarea dietei, scăderea nivelului de colesterol și îmbunătățirea compoziției de grăsimi sănătoase a corpului este la fel de ușorde realizat, daca exista vointa necesara.

Anumite alimente sunt deosebit de utile pentru a vă ajuta să vă reduceți nivelul colesterolului. Ele furnizează o doză mare de fibre solubile, care leagă colesterolul și precursorii săi în tractul digestiv și ajută la eliminarea lor din organism înainte ca acestea să fie absorbite și să intre în sânge. Alte alimente oferă grăsimi polinesaturate care scad imediat nivelul de colesterol LDL, care este considerat colesterolul rău. Alimentele care conțin steroli și stanoli împiedică organismul să absoarbă colesterolul

Fructele și legumele proaspete, cerealele integrale și „grăsimile bune” fac parte dintr-o dietă sănătoasă pentru inimă.

Controlează-ți colesterolul și mănâncă cu încredere:

Ovăzul
O modalitate ușoară de a începe procesul de scădere a colesterolului este să alegi ovăzul pentru micul dejun. Acesta oferă organismului 1-2 grame de fibre solubile. Adaugă o banană sau câteva căpșuni pentru inca o jumătate de gram de fibre solubile.

Fasolea
Fasolea, cunoscută și ca „carnea săracilor”, este cea mai valoroasă sursă de proteine vegetale și conține calciu, fier și fibre solubile care pot scădea colesterolul din sânge. Deoarece in organism durează mai mult pentru a digera fasolea, vă poate ajuta să vă simțiți o stare sa satietate după mese. Prin urmare, fasolea este un aliment util pentru cei care vor să slăbească.

Nucile
Multe studii au arătat că consumul de migdale, nuci, alune este bun pentru inima ta. Consumul a 56 de grame de nuci poate reduce colesterolul LDL cu aproape 5%. În plus, nucile conțin nutrienți suplimentari care pot proteja și mai mult inima.

Alimente bogate în steroli și stanoli
Sterolii și stanolii derivați din plante îmbunătățesc capacitatea organismului de a absorbi colesterolul din alimente. Producătorii de alimente îl adaugă la o mare varietate de produse. În plus, sterolii și stanolii sunt disponibili sub formă de suplimente alimentare.

Peștele gras
Consumul de pește de 2-3 ori pe săptămână poate scădea colesterolul LDL prin creșterea grăsimilor saturate și furnizarea de acizi grași Omega-3. Acizii grași esențiali Omega-3 scad trigliceridele din sânge și protejează inima.

Soia
Produsele din soia conțin fitoestrogeni și bioflavonoide, care pot preveni bolile de inimă și pot scădea colesterolul din sânge.
Legume verzi. Toate legumele din piață și legumele crude - spanac, salată verde, ștevie, loboda, urzici - pot scădea colesterolul din sânge.

Usturoi și ceapa verde
Au proprietăți antifungice, antibacteriene și antivirale, scad colesterolul și tensiunea arterială, au efecte antioxidante și întăresc imunitatea.

Ciresele
Sunt diuretice, laxative și conțin pectină, o fibră solubilă care scade colesterolul din sânge și ameliorează constipația.

Prazul
Este bogat în fibre, atât solubile (pectină), cât și insolubile (celuloză). Fibrele solubile conferă preparatelor din praz o consistență asemănătoare unui gel și reduc absorbția intestinală a zahărului și a colesterolului.

Sfecla rosie
Fitonutrienții din componentele sfeclei rosii se leagă de colesterol din tractul digestiv, reducând absorbția și implicit reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Strugurii
Sunt recunoscuti de mult timp ca un aliment cu proprietăți vindecătoare multiple: luptă împotriva pietrelor la rinichi și ai calculilor biliarii, scad nivelul colesterolului din sânge și al acidului uric, detoxifiază și regenerează, combat oboseala cronică, stresul și proasta dispoziție.

Anghinarea
Stimulează funcția ficatului, scade nivelul de colesterol și trigliceride din sânge și limitează depozitarea grăsimilor în ficat.

Stirea anterioara

Trupa A.S.I.A. se reunește după 17 ani. Solistele au anunțat data marelui concert

Stirea Urmatoare

Tabăra din tinda bisericii „Învierea Domnului” Dorohoi - ediția a III-a

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.