Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Soarta alegerilor tranșată astăzi. Ce decizie a luat Dacian Cioloș

Soarta alegerilor tranșată astăzi. Ce decizie a luat Dacian Cioloș

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Premierul Dacian Cioloș va avea luni întâlniri succesive cu liderii partidelor parlamentare pentru a discuta pe tema modificării legii alegerilor locale.

Discuțiile vor avea loc începând de luni dimineață, la Vila Lac, acolo unde au loc și întâlnirile informale ale Cabinetului Cioloș.

După consultările cu partidele, premierul Cioloș va avea în cursul după amiezii de luni întâlnirea săptămânală de lucru cu președintele Klaus Iohannis.

PNL i-a cerut premierului să emită OUG pentru a reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Deşi, iniţial, premierul a spus că nu crede că este "democratic" să modifici prin OUG o lege politică, adoptată de Parlament, în 24 ianuarie, Dacian Cioloş a precizat că ia în calcul toate variantele, inclusiv asumarea răspunderii. În afară de PNL, doar Mişcarea Populară s-a pronunţat clar pentru alegerea primarilor în două tururi.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că premierul Dacian Cioloş nu se mai poate gândi la iniţierea unei Ordonanţe de Urgenţă sau a unui proiect de lege pentru alegerile locale în două tururi de scrutin, având în vedere că majoritatea partidelor, PSD, UNPR, ALDE şi UDMR, s-au declarat împotriva acestei modificări a legislaţiei, propusă de PNL. Sursa: dcnews.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani