Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Senatorul Gheorghe Marcu îl ia la rost pe Prim-ministrul, Emil Boc legat de creşterea sfidătoare a preţului carburanţilor

Senatorul Gheorghe Marcu îl ia la rost pe Prim-ministrul, Emil Boc legat de creşterea sfidătoare a preţului carburanţilor

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Senatorul Gheorghe Marcu, preşedintele Organizației Județene PSD Botoşani, a făcut în 02 mai 2011  o interpelare , adresată Domnului Prim Ministru, Emil Boc, în legatura cu “Creşterea sfidătoare a preţului carburanţilor”

Vă prezentăm conținutul interpelării.

Parlamentul României

Senat

INTERPELARE

Adresată:  Domnului Emil Boc

Prim Ministrul României

De către:   Domnul Gheorghe Marcu

Senator în Circumscripţia Electorală 07, Botoşani

În şedinţa din data de: 2.05.2011

Obiectul interpelării: Creşterea sfidătoare a preţului carburanţilor

Domnule Prim – Ministru,

Creşterea accentuată a preţurilor carburanţilor din ultima perioadă ne-a pus pe noi, românii, în dificultate, dar a şi declanşat un val al scumpirilor la diverse produse şi servicii.

În opinia mea, guvernul are obligaţia să folosească orice pârghii  pentru a ajuta economia românească.

Având în vedere declaraţiile dumneavoastră, domnule Prim – Ministru, potrivit cărora nu puteţi interveni în politica de preţ a carburanţilor, vă informez că sunteţi contrazis de purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Concurenţei, din cadrul Comisiei Europene, care declară explicit că „posibila îngheţare a preţului pentru carburanţi nu încalcă niciuna din regulile concurenţei din UE”.

Pe de altă parte, statul român are membrii în Consiliul de Administraţie al SC PETROM SA, iar aceştia iau decizii privind stabilirea preţurilor la carburanţi. În acelaşi timp, există o clauză stipulată în contractul de privatizare a SC PETROM SA, care prevede că „în situaţii de criză, membrii C.A. vor lua de asemenea în considerare şi interesele consumatorilor, precum şi interesul naţional a României”.

Faţă de cele prezentate, vă rog să precizaţi de ce nu luaţi nicio atitudine cu privire la creşterea sfidătoare a preţurilor carburanţilor?

Solicit răspuns scris.

Vă mulţumesc,

Gheorghe Marcu

Senator PSD Botoşani


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani