Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Senator Doina Federovici: 101 ani trăiţi cu demnitate

Senator Doina Federovici: 101 ani trăiţi cu demnitate

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Longevitatea este plină de secrete, însă doar unii dintre noi reuşesc să le descopere. Pentru doamna Leontina Turtă fiecare zi este o adevărată sărbătoare, căci Bunul Dumnezeu i-a hărăzit o viaţă lungă, fiind o privilegiată a sorţii.

Centenara botoșăneană şi-a aniversat astăzi venerabila vârstă de 101 ani, fiind felicitată de doamnele social-democrate care, alături de președintele Doina Federovici, i-au oferit flori, cadouri, un tort și o diplomă de preţuire.

Vizibil emoţionată, doamna Leontina a primit cu bucurie vizita femeilor social democrate, cărora le-a mulţumit pentru gestul de suflet, manifestat cu respectul cuvenit faţă de o viaţă trăită frumos şi demn. „Am încercat să îndulcim povara grijilor de pe umerii plecați în fața greutăților cu care s-a confruntat de-a lungul timpului doamna Leontina. Vârstnicii sunt exponenţi de bază ai comunităţii locale, iar eu mă înclin cu mult respect  în faţa experienţei lor de viaţă.” a declarat senatorul Doina Federovici, președintele OFSD Botoșani.

Leontina Turtă a avut o viaţă plină de întâmplări demne de povestit. Originară din Ucraina, în frageda copilărie a venit în România împreună cu familia. De-a lungul vieţii a fost martoră la evenimentele istorice de care majoritatea dintre noi ştim doar din cărţile de istorie. A avut 10 copii, care i-au dăruit 17 nepoţi şi 23 de strănepoţi. A rămas văduvă în urmă cu 25 de ani, însă chiar şi aşa bunătatea şi credinţa au ajutat-o să depăşească la un secol de viaţă. Ca orice vârstnic, doamna Leontina are acum câteva probleme de sănătate, cu toate acestea îşi menţine un tonus bun,  înconjurată fiind de dragostea familiei.

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani