Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
PSD Botoșani: Guvernul își respectă promisiunile și a repartizat două ambulanțe noi pentru Botoșani

PSD Botoșani: Guvernul își respectă promisiunile și a repartizat două ambulanțe noi pentru Botoșani

Categorie : Politic

Guvernul a aprobat la începutul acestei luni achiziționarea și livrarea unui număr de două unități medicale mobile noi pentru dotarea serviciului de ambulanță din județul Botoșani.

O ambulanță este destinată intervenţiei de urgenţă şi transportului medical asistat al pacienţilor, fiind dotată cu tracțiune integrală pentru a putea interveni în zone greu accesibile și are echipamentele necesare resuscitării și acordării primului ajutor. Cea de-a doua ambulanță destinată transportului victimelor multiple poate transporta patru pacienți în același timp și a fost predată către Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență din Botoșani.

„În urma cererilor pe care le-am primit de la Serviciul de Ambulanță, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani și a discuțiilor pe care le-am avut cu personalul medical de la spitalul Mavromati am făcut demersuri la Guvern pentru a dota județul cu ambulanțe dotate cu tracțiune integrală și aparatură medicală modernă. Astfel, am dorit să asigurăm în orice zonă a județului, indiferent de condițiile meteo, intervenţii medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel şi transport medical asistat pentru pacienții aflați în stare critică. Am promis înainte de alegerile din 2012 că vrem să facem Guvernare pentru Botoșani și ne ținem de cuvânt”, a declarat vicepreședintele PSD Botoșani, Tamara Ciofu.

Cele două ambulanțe care au fost achiziționate și trimise la Botoșani de Ministerul Sănătății fac parte din etapa a doua a unui program dezvoltat de Guvernul României, început în 2013 care vizează dotarea fiecărui județ din țară cu autovehicule medicale noi. Acest proiect are în vedere înlocuirea completă a parcului auto de la toate serviciile de ambulanţă din țară. În 2014 județul Botoșani a mai primit de la Ministerul Sănătății două ambulanțe noi 4X4, destinate intervenţiei de urgenţă şi transportului medical asistat al pacienţilor.

„Demersul pentru achiziționarea cu ambulanțe noi, dotate la cele mai înalte standarde medicale pentru acordarea asistenţei sanitare de urgenţă a fost un efort comun al parlamentariilor PSD. În 2013 când s-a discutat la Ministerul Sănătății programul pentru înlocuirea ambulanțelor, am ținut cont de nevoile pacienților botoșăneni și am solicitat să ni se repartizeze în fiecare an câte două ambulanțe noi. Așadar, Ministerul Sănătății a ținut cont de acest lucru și a alocat județului Botoșani ambulanțe dotate special pentru intervenția în cazul situațiilor de urgență”, a declarat senatorul PSD, Doina Federovici.

În această etapă din luna iunie au fost achiziționate și repartizate de Ministerul Sănătății 30 ambulanţe noi pentru intervenţii medicale de urgenţă către Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov şi către serviciile de ambulanţă teritoriale din Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Botoşani, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Ialomiţa, Neamţ, Tulcea, Teleorman, Vaslui şi Vâlcea.

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani