Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Excusiv Dorohoi News: Senatorul Gheorghe Marcu ales vicepreşedinte al CNVM

Excusiv Dorohoi News: Senatorul Gheorghe Marcu ales vicepreşedinte al CNVM

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Preşedintele PSD Botoşani, Gheorghe Marcu, a primit marţi, 28 martie, votul Parlamentului pentru funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), iar Carmen Negoiţă, a fost votată drept preşedinte al acestei instituţii.

„Este o funcţie onorantă, o funcţie ce implică responsabilitate, obiectivitate şi în acelaşi timp este nevoie de corectitudine şi onestitate din partea celui care o ocupă”, a declarat pentru Dorohoi News, Gheorghe Marcu, preşedintele PSD Botoşani.

În urma votului pe buletine, Gheorghe Marcu şi Carmen Negoiţă au întrunit 232 de voturi "pentru" şi nici un vot "împotrivă". Cei doi au primit luni, 27 martie, avizul favorabil al comisiilor parlamentare de buget şi economice pentru preşedinţia respectiv vicepreşedinţia Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

„Piaţa de capital este o piaţă foarte importantă pentru România, practic este PH-ul stării de sănătate al econimiei româneşti”, a adaugat Gheorghe Marcu.

Datorită aceste decizii şi a numirii sale în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Gheorghe Marcu va trebui să renunţe la conducerea partidului, începând din toamna acestui an, deoarece această funcţie este incompatibilă cu calitatea de membru de partid. Mandatul său va începe la 1 octombrie şi este de cinci ani.

„Prin funcţia pe care am obţinut-o în plenul Parlamentului, voi veni cu elemente de noutate şi voi face ca foarte mulţi investitori, care poartă o anumită rezervă în a face investiţii pe piaţa de capital, să intre în acest domeniu şi să facă investiţii pe piaţă.”, a completat Gheorghe Marcu.

Sursa: DorohoiNews.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani